Ph.D. Відділ аспірантури на шляху до високої якості освіти: лекції-вебінари від Лесі Маценко та Інни Осадченко

9 листопада 2023 року
  Відділом аспірантури продовжує розширювати свої можливості та забезпечувати високу якість освіти для аспірантів. Саме тому 08 листопада у здобувачів наукового ступеня доктора філософії нашого університету відбулося два захоплюючих онлайн-тренінги від професорок Лесі Маценко та Інни Осадченко.
  На початку дня аспіранти мали можливість відвідати лекцію на тему «Організація виховної роботи у закладах вищої освіти» від кандидата педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки Лесі Маценко, яка має багатий досвід у галузі освіти.
  Тема цієї лекції була насичена важливими аспектами виховної роботи та особистісного розвитку в університетському середовищі. Під час лекції Леся Миколаївна розглянула ряд питань а саме особливості організації виховної роботи в НУБіП України, педагогічна діяльність наставника студентської групи щодо гуртування колективу та розвитку студентського самоврядування, погляди на виховання особистості Василя Олександровича Сухомлинського. Вебінар було проведено у форматі живого діалогу, тому пара була наповнена захоплюючими та інформативними дискусіями.
  Під час наступної пари аспіранти мали змогу відвідати інший цікавий вебінар-тренінг, який провела Інна Осадченко – доктор педагогічних наук, професор, практичний психолог, голова ГО «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури», учитель початкових класів та практичний психолог польсько-українського проєкту «Безкоштовна школа онлайн для дітей з України». Її вебінар «Як аспіранту все встигнути і не втомитися?» став істинним джерелом натхнення для молодих науковців.
  Дискусійним шляхом учасники вебінару, яких було близько 100 осіб, давали відповіді на запитання:
  1. Як встигнути щонайбільше?
  2. Як встигнути найголовніше?
  3. Як не панікувати, не стресувати, коли щось не встигаєш?
  4. Що буде, як намагатимемося встигати абсолютно все?
 
  Інна Іванівна запропонувала авторські психологічні прийоми «Я встигаю!», «Сортування роботи», «Аналіз ресурсів», «Планування роботи», наголошуючи, що важливо повсякчас здійснювати мінівідновлення ресурсу шляхом виконання психологічних вправ: «Три маніпуляції з водою», «Правильне дихання», «Фізична розминка» тощо.
  Рефлексивна частина вебінару-тренінгу завірила ефективність проведеного заходу, необхідність його продовження з орієнтиром на актуальність формування стресостійкості аспірантів у сучасних кризових умовах.
 

  Вебінари Інни Осадченко та Лесі Маценко надали цінні знання та практичні інструменти для успішної аспірантської кар'єри, сприяли вихованню особистостей з високими моральними цінностями, а також стали джерелом інструментів для досягнення великих результатів у науковій сфері.

 
Владислава СІЛЬЧЕНКО,

фахівець відділу аспірантури 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook