Сприяючи інноваціям та розвитку: науково-методичний семінар з підготовки наукових проєктів

15 вересня 2023 року
  Відповідно до оголошеного Міністерством освіти і науки України конкурсу наукових проєктів та наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка 14 вересня 2023 року відбувся науково-методичний семінар.
  Проведення цього заходу мало на меті об'єднати провідних вчених університету у підготовці нових перспективних науково-дослідних роботах. Захід зібрав майже сотню учасників з різних підрозділів університету.
  Відкриваючи засідання, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк наголосив, що вчені НУБіП України мають успішно використати наявні інструменти, дослідницьку інфраструктуру та кадровий потенціал для успішної підготовки наукових проєктів. Системна робота всієї університетської громади дає можливість ознайомитися та реалізувати кращі практики з планування досліджень, пошуку фінансування та виконання досліджень. Показники проєктної активності різних підрозділів, залучення коштів на виконання досліджень за рахунок грантової підтримки та замовлень від реального сектора економіки мають гарантувати високу академічну репутацію та рейтингові позиції університету в національних та міжнародних рейтингах.
 
  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко у доповіді наголосив на особливостях цьогорічного конкурсу наукових проєктів, зокрема формуванні пріоритетної тематики досліджень, організації першого етапу конкурсного відбору, критеріях оцінювання проєктів, змісті та оформленні проєктних заявок.
 
  Під час семінару також була можливість обговорити сучасні тенденції у науковому світі, зокрема важливість міждисциплінарного підходу, використання новітніх технологій та застосування інноваційних методик дослідження. Учасники отримали можливість порадитися з експертами та обмінятися думками щодо важливих проблем своєї галузі.
  Неабияким плюсом семінару була можливість налагодження мережі контактів між учасниками. Це може сприяти подальшій співпраці та обміну ідеями, що важливо для розвитку наукового співтовариства.
 
  Усі учасники семінару були позитивно оцінили зміст висвітленої інформації та досвід, які вони отримали під час заходу. Багато з них відзначили, що отримали нові ідеї для своїх наукових проєктів.
  Завдяки проведеному науково-методичному семінару, наукова університетська громада має надійну підготовку та інструменти для розвитку наукових досліджень. Такі ініціативи підтримують план реалізації стратегічної програми «Голосіївська ініціатива 2025», роблять науку більш доступною і відкритою для всіх бажаючих, стимулюють науковий прогрес та інноваційного розвитку.
 
Тетяна Синельник,
старший науковий співробітник
науково-дослідної частини

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook