Навчання студентів Немішаївського фахового коледжу у виробничих умовах і вдячність за роботу працівникам навчально-виробничого підрозділу
Навчання студентів Немішаївського фахового коледжу у виробничих умовах і вдячність за роботу працівникам навчально-виробничого підрозділу
21 серпня 2023 року
Літо – гаряча пора для працівників навчально-виробничого підрозділу ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України». Адже необхідно встигнути заготовити необхідну кількість кормів для потреб навчально-виробничої лабораторії «Тваринництво».
Силос – основний соковитий корм для тварин в зимовий період, коли так не вистачає зелених кормів. Заготівля силосу – це кропіткий і тривалий процес. На кожному етапі закладання силосу Наталя Беренда – завідувач навчально-виробничої лабораторії «Рослинництво», ретельно стежить, щоб технологічно правильно виконувалися всі роботи для отримання якісних кормів.
Послідовність технологічних процесів у заготівлі силосу є надважливою!
Проведення практичних занять на виробництві стало невід'ємною частиною навчання студентів Немішаївського фахового коледжу. Варто відмітити, що директор Володимир Альохін особливо слідкує за виконанням практичної складової навчання і дбає про те, щоб студенти не лише знали, а й вміли виконувати всі технологічні процеси. Адже міцні теоретичні знання і практичні навики – це запорука успіху майбутніх висококваліфікованих спеціалістів. Тому наші студенти – і майбутні агрономи, і фахівці в галузі виробництва і переробки продукції тваринництва, і механіки обов’язково на практичних заняттях ознайомлюються з основними технологічними операціями при закладанні силосу: скошування, подрібнення, транспортування та трамбування зеленої маси кукурудзи.
Викладачі Примаченко Є.І., Григорян Л.В., Беренда Н.Є. для студентів третього курсу відділення «Аграрний бізнес» проводили практичні заняття у виробничих умовах, закріплюючи теоретичні знання на практиці.
Майбутні технологи під керівництвом заввідділення Латушко Ю. та викладача Голуб Р. та особисто директора коледжу Володимира Ілліча мали змогу взяти участь у всіх основних процесах заготівлі соковитого корму, який є основним в раціоні великої рогатої худоби у стійловий період.
Студенти відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання» теж ознайомились з усіма основними технологічними процесами та роботою техніки при заготівлі силосу. Всі з цікавістю вивчали процеси, пов'язані з виробництвом соковитих кормів, так як кормова база є основою для розвитку тваринництва.
Адміністрація коледжу і особисто директор В.І. Альохін висловлює щиру вдячність тим працівникам коледжу, які були задіяні в заготівлі кормів і не рахувалися з особистим часом, а працювали і в будень, і в свято.
Велика вдячність за сумлінну працю майстрам виробничого навчання, які забезпечили транспортування сировини – Атаманов А., Юрченко В., Ананченко С., Івашко Д., Перевозник С., Бебко С., Костюченко В.
Активно попрацювали і забезпечили прийом зеленої маси Латушко О., Курята М., Удовенко Д., Матрущенко О., Петрушенко О., Атаманчук В., Левченко О., Борисов Р., Мельник В.
Спасибі за допомогу Дзюбанчуку О., Титенку Г., Сютковському П., Сергієнко Б., Галицькому М., Лисиці О., Сіменик М.Особлива вдячність в.о. заступника директора Мельнику О., завідувачу навчально-виробничої практики Цаху В., Корнієнко В., Ювхимович О.
Директор коледжу Альохін В.І. особливі слова подяки висловлює агрофірмі «Княжичі» та особисто Мазурко О.Г. за надану техніку, а також комбайнеру Рудому Р. Глибока вдячність керівнику ПМК-6 Шуляренку В.В. за наданий бульдозер та виконавцю робіт Свинцицькому В. Вдячні працівникам їдальні Шило Л., Бачинській Н., які під керівництвом Малоєд Ю. забезпечили смачне харчування працівникам на виробництві.
Завдяки старанності наших працівників та допомозі друзів було заготовлено достатню кількість зелених кормів – з 83 га зібрано і закладено на зберігання 2503 т якісного силосу. При такій організації роботи наші корівки матимуть поживний і смачний корм на цілу зиму.
Всі працюємо на покращення матеріально-технічної бази рідного коледжу, НУБіП України, заради розвитку економіки України.
Кищук О.І.,
практичний психолог