Студенти та викладачі агробіологічного факультету стали активними учасниками міжнародного Дня поля

9 липня 2023 року
  Надзвичайно прекрасні українські лани в цю липневу пору! Солом’яно-жовті дозріваючі хліба межують з яскраво-зеленою кукурудзою і смарагдовою соєю, жовто-гарячими соняшниками та білою гречкою, голубим льоном та побурілим, вже готовим до збирання, ріпаком! Саме в таку пору зазвичай проходять традиційні Дні поля, які збирають виробничників, науковців та представників аграрних фірм, щоб показати новинки техніки, технологій, сортів, так би мовити товар лицем. Такий День поля відбувся поблизу Миронівки в селі Ємчиха у насіннєвому господарстві TVK Seed.

  Агровиробники скучили за такими зібраннями, які під час воєнного стану рідкість, а тому захід викликав не аби який інтерес як з боку тих, хто презентував свої розробки, так і з боку потенційних покупців-виробничників, а отже наразі зібрав вдвічі більше учасників, ніж було заплановано. Серед запрошених були викладачі та студенти 2 курсу агробіологічного факультету нашого Університету. До речі, до організаційного штабу Дня поля також увійшли наші студенти-агробіологи, що працюють в цьому господарстві та в фірмах-учасниках.

  На Дні поля було представлено більше 30 вітчизняних та зарубіжних фірм, що присутні на українському ринку. Вони виступили спонсорами даного заходу та представили свою продукцію. Це і насіння, і засоби захисту рослин, і мікродобрива, і техніка, і звичайно нові технологічні рішення, що стали актуальними в світі за останні 2 роки. Студентів, в більшості майбутніх агрономів, найбільше зацікавила сучасна техніка, зокрема сівалки компанії Great Plains, лінійка оригінальних добрив ТОВ «ЕкоОрганік», нові технологічні рішення у підборі засобів захисту рослин компанії БТІ Центр, сучасні сорти озимої пшениці, ріпаку, гороху, представлені господарями Дня поля спільно з компанією «Новітні агротехнології». Після завершення пленарної частини коротко було продемонстровано роботу з обробки полів спеціальними дронами, а далі відбувся виїзд на поля, де продемонстровано лінійки сортів кукурудзи та соняшнику. І хоча дощ вніс деякі корективи у програму показу, але господарям вдалося показати практично все, що заплановано.

 

 

  Студентам така зустріч була надзвичайно корисною, адже деякі вперше були присутні на такому Дні поля, більшість з них в майбутньому обов’язково будуть самі проводити такі заходи, а отже це дозволяє набути корисного організаційного досвіду. Крім того, спілкуючись з представниками фірм, студенти познайомились з новинками агробізнесу, досягненнями, напрямками розвитку, сучасною технікою та новинками технологій, навіть перспективними, про які ще невідомо широкому загалу. День пройшов дуже плідно.

 

  Величезна щира подяка ректорату НУБіП, ректору Станіславу Ніколаєнку, проректору з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку, декану агробіологічного факультету Оксані Тонсі за підтримку нашої ініціативи та надану можливість відвідати День поля, а також директору навчально-науково-виробничого центру «АвтоІнжинірінг» Володимиру Євтушенку та водію Віталію Миколайовичу за технічну реалізацію наших планів.
  Велика подяка студентам 2 курсу агробіологічного факультету за активну участь у всіх локаціях Дня поля, зацікавленість, позитивні емоції!

Ірина Артемчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook