В НУБіП обговорили проблеми ведення мисливського господарства та перспективи його розвитку в умовах воєнного стану

21 червня 2023 року
  В університеті на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства пройшов Всеукраїнський круглий стіл «Проблемні питання ведення мисливського господарства та перспективи його розвитку в країні в умовах воєнного стану».

  Зініційований кафедрою ботаніки, дендрології та лісової селекції, він зібрав півтори сотні учасників – як науковців, так і практиків, для яких питання, що розглядалися – від підготовки і працевлаштування кадрів і до відкриття цього року сезону полювання – надзвичайно болючі.
  Наш університет завжди підтримував і підтримує ініціативи і просунуті проєкти лісівничої і дотичних до неї галузей, вітаючи учасників, зауважив ректор Станіслав Ніколаєнко. Свідченням цьому є і сьогоднішня зустріч науковців і практиків.

  Очільник університету представив виш і його можливості, розповів про відзначення 125-річчя НУБіП і запросив до подальшої співпраці. Та висловив сподівання, що учасники круглого столу, враховуючи всі складнощі цієї галузі в умовах воєнного стану, висловлять належні фахові пропозиції і спрямують їх керівництву держави.
  ННІ лісового і садово-паркового господарства був і залишається дискусійним майданчиком для обговорення проблем лісового господарства і мисливської галузі, відкриваючи роботу круглого столу, зазначив директор Роман Василишин.

 

  Порядок денний нараховував сім професійних аналітичних доповідей. Свою точку зору висловили начальник відділу управління мисливського господарства ДАЛРУ Михайло Томахін, який за тему виступу визначив «Сучасний стан мисливського господарства в Україні», президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний («Стратегічні напрямки розвитку мисливського господарства України, проекти нормативно-законодавчих змін»), т.в.о голови Українського товариства мисливців і рибалок Микола Скорий («Організація роботи УТМР в умовах воєнного стану: проблеми, шляхи їх вирішення»), доцент Іван Делеган («Європейський досвід ведення лісового господарства»), завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук («Огляд нормативно-правової бази мисливського господарства, що треба міняти») і представник ФАО Олександр Рєвнівцев («Проблеми поширення транскордонних захворювань диких тварин та можливості їх контролю»).

 

  Як голова Товариства лісівників України Юрій Марчук озвучив «Проєкт звернення від ТЛУ, УТМР та ВАМтКМУ до Уряду з питань, піднятих під час роботи Всеукраїнського круглого стола «Проблемні питання ведення мисливського господарства та перспективи його розвитку в країні в умовах воєнного стану».

 

  Кожен з учасників ще має час долучитися до його доопрацювання і спрямування Президенту України, Верховній Раді України і Кабінету Міністрів України. За тиждень цей проєкт набуде остаточної форми і сподіваємось знайде розуміння і підтримку в органах державної влади.


Ірина Кушніренко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook