Ректорат: якість підготовки магістрів та результати рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників в 2020 році

22 грудня 2020 року
     22 грудня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату, присвячене завершенню навчального семестру.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін представив рішення рейтингової комісії щодо рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників університету. Середній показник цього року склав 1,77. Найвищий рейтинг у викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, а завершає рейтингову таблицю колектив факультету ветеринарної медицини. Найкращий рейтинг мають науково-педагогічні працівники кафедри механіки, а різко відстали від них колеги з кафедри хірургії і патофізіології. Зазначалося, що 44% викладачів мають рейтинг більше двох. Разом з тим 12% науково-педагогічних працівників набрали менше одиниці. За пропозицією Ігоря Ібатулліна показники рейтингу винесені на затвердження вченою радою.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець презентувала проект Правил прийому до університету. Вони, переважно, не змінилися з минулого року, окрім термінів проведення вступної кампанії. Після затвердження документу вченою радою, він буде оприлюднений на офіційному сайті університету.

     Про випуск магістрів доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Протягом останніх двох тижнів захистами робіт завершили навчання 1799 магістрів, в тому числі 365 з них отримають дипломи з відзнакою. Для поліпшення якості підготовки магістрів підготовлені зміни до відповідних положень, які стосуються процедури підготовки випускних робіт, застосування в них знань, набутих під час навчання, обов’язкову наявність практичної складової тощо. Після аналізу, участі ректора та представників ректорату в захистах робіт напрацьовані також і пропозиції щодо самої процедури захисту, доповіді студентів. Розглядалося питання про підготовку групових дипломних проектів, де будуть залучені магістри різних спеціальностей. Прийнято рішення на навчально-методичній комісії розглянути дипломні роботи магістрів кількох факультетів, де провести їхній ґрунтовний аналіз та на основі цього винести на остаточне затвердження змін до нормативних документів. Що ж до вручення дипломів, то ця процедура має бути проведена у відповідності до карантинних вимог, уникаючи скупчень. Також мешканці гуртожитків повинні отримати документи про освіту лише після здачі кімнат у належному стані.

     Начальник юридичного відділу Андрій Бова представив нову редакцію статуту університету, яка розроблена у відповідності до змін законодавства.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках. Він нагадав, що 25 грудня спливає термін сплати за навчання за другий семестр.

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат прийняв рішення щодо надання згоди на передачу в оренду частини майна.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook