Максим Головченко з Київщини: факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК справив на мене велике враження сучасним лабораторним обладнанням

22 лютого 2020 року
     Максим Головченко цього року випускається з Миронівського академічного ліцею №2 Київської області і хоче продовжити навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП, бо у майбутньому хоче відповідати за корисну їжу і здоров’я людей.

  • Звідки дізнався про НУБіП України?

     – Мої батьки мають певне відношення до харчової промисловості і саме вони мене переконали, що потрібно вступати на спеціальність «Харчові технології». Восени побував на Дні відкритих дверей в НУБіП України і зупинив вибір на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, який готує фахівців з харчових технологій.

  • Чому «Харчові технології»?

     – Харчова промисловість завжди була пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а й забезпечити вагоме місце нашої держави серед країн-лідерів з виробництва харчових продуктів.
     Продукція, що виробляється харчовими підприємствами, відноситься до товарів першої необхідності. А Україна останніми роками заявила про себе всьому світові як потужний гравець на глобальному ринку продовольства. Тому така спеціальність потрібна нашій державі.
     Мені в серце запали слова британського шеф-кухаря Гордона Джеймса Рамзі, який сказав, що знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову. Правильне харчування має поповнювати енергетичні затрати організму, містити всі необхідні життєво важливі речовини (вітаміни, білки, жири, вуглеводи тощо). Їжа повинна бути корисною і різноманітною.
     Життя кожної людини залежить в тому числі і від спожитих харчових продуктів. Я в майбутньому хочу бути відповідальним за ті продукти, які буду виготовляти. І це ще один з аргументів, чому саме спеціальність «Харчові технології» мені імпонує.

     Я побував в лабораторіях факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які справили на мене велике враження – сучасні, потужні, з новим лабораторним обладнанням. А ще я своїми очима переконався, що факультет – це дружня родина, бо навіть побував разом з батьками в гостях у декана факультету.

  • Як готуєшся до вступу в університет?

     – Зараз навчаюся на підготовчих курсах з хімії. Мені одночасно і дуже цікаво, бо знаходжу для себе щось нове, і в той же час закріплюю шкільний матеріал з цього предмету. Сподіваюся, добре складу ЗНО з хімії. Такі курси – це велика допомога абітурієнтам при підготовці до складання іспиту. А ще я готуюсь до олімпіади з хімії, яка дозволяє додатково отримати бали при вступі до вашого університету, який, сподіваюся, буде і моїм.

  • Які маєш захоплення?

     – Наразі повністю поринув у навчання, тому спорт залишився на задньому плані, хоча якщо є вільна хвилинка, то приділяю йому увагу будь-де – чи то в спортивному залі, чи вдома.

Розмову вела доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Марія Жеплінська

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook