ВИБІРКОВІ ДИСЦИПЛІНИ


Симиренко Володимир ЛьвовичКиївський ветеринарно-зоотехнічний інститутУкраїнський помолог і селекціонер плодових культур в Україні, один із перших агроекологів та розробників дослідницької справи методології сучасного садівництва. Професор, згодом завідувач кафедри плодівництва та овочівництва КСГІ (1926-1932 рр.).Одночасно — директор Центрального державного плодового розсадника УСРР (1921-1930 рр.), засновник і керівник (з 1930 р.) Всесоюзного НДІ плодово-ягідного господарства (тепер Інститут садівництва НААН).

 

Студенти Університету відповідно до статті 62, пункт 15 Закону України «Про вищу освіту» мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом, в обсязі, що становить не менше як 25 % загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для даного рівня вищої освіти.

При цьому здобувачі певного рівня вищої освіти мають право вибирати навчальні дисципліни, що пропонуються для інших рівнів вищої освіти, за погодженням з керівником відповідного факультету чи підрозділу.

Нижче наведено перелік вибіркових дисциплін для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. 

№ п/п

Назва дисципліни Анотація
  ННІ лісового і садово-паркового господарства
 1  Урбоекологія анотація
 2  Ботаніка анотація
 3  Біологія лісових звірів і птахів анотація
 4  Предметний дизайн анотація
 5  Дизайн середовища анотація
 6  Гриби лісів України анотація
 
  ННІ енергетики, автомати та енергозбереження
 7  Енергозбереження та енергоаудит анотація
 8  Smart Grid технології в енергозабезпеченні життя людини анотація
 9  Автоматизація: робототехніка, штучний інтелект анотація
 10  Методи математичної статистики у наукових дослідженнях анотація
 11  Smart – електротехнології в біоінженерії анотація
 12  Біокібернетика анотація
 
  ННІ неперервної освіти і туризму
 13  Інформаційно-консультаційна діяльність в агробізнесі анотація
 14  Державне управління анотація
 15  Організація інноваційного бізнесу анотація
 
  Факультет ветеринарної медицини
 16  Основи ветеринарних знань анотація
 17  Біобезпека, біозахист та біоетика анотація
 18  Дієтологія та утримання дрібних домашніх тварин анотація
 19  Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС анотація
 
  Юридичний факультет
 20  Податкове законодавство анотація
 21  Правовий захист сімейних цінностей анотація
 22  Правовий захист агробізнесу анотація
 23  Захист земельних прав анотація
 24  Екологічна політика і право ЄС анотація
 25  Лобізм у праві анотація
 26  Право інтелектуальної власності анотація
 
  Гуманітарно-педагогічний факультет
 27  Англійська мова (бізнес курс) анотація
 28  Іміджелогія (основи етикету та іміджу) анотація
 29  Лідерологія анотація
 30  Логіка анотація
 31  Управління соціальними проектами анотація
 32  Психологія успіху анотація
 33  Крос-культурна комунікація анотація
 
  Механіко-технологічний факультет
 34  Машини та обладнання для біотехнологій анотація
 35  Технічний сервіс машин анотація
 36  Система точного землеробства анотація
 37  Машини та обладнання для тваринництва анотація
 38  Трактори і автомобілі анотація
 39  Транспортна логістика анотація
 40  Паливно-мастильні матеріали анотація
 
  Факультет конструювання і дизайну
 41  Біомеханіка анотація
 42  Робототехніка анотація
 43  Наноматеріали і технології анотація
 44  Ройові інтелектуальні системи анотація
 45  3-Д моделювання анотація буд. анотація інж.
 46  Smart будівлі анотація
 
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології
 47  Хімічний захист рослин анотація
 48  Основи карантину рослин анотація
 49  Основи біотехнології анотація
 50  Біоінженерія анотація
 51  Основи екології анотація
 52  Радіобіологія анотація
 53  Сталий розвиток анотація
 
  Факультет тваринництва та водних біоресурсів
 54  Декоративне птахівництво анотація
 55  Нутріциологія анотація
 56  Практичне бджільництво анотація
 57  Основи фермерської аквакультури анотація
 58  Декоративна аквакультура та аквадизайн анотація
 59  У світі тварин анотація
 
  Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК
 60  Основи переробки м’яса анотація
 61  Основи переробки риби та морепродуктів анотація
 62  Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю анотація
 63  Технологія кормів для домашніх тварин анотація
 64  Харчові та дієтичні добавки анотація
 65  Проектування підприємств м’ясопереробної галузі анотація
 66  Кухні народів світу (у т.ч. українські національні страви) анотація
 
  Факультет землевпорядкування
 67  Земельні ресурси і земельний кадастр анотація
 68  Дистанційне зондування Землі і технології обробки геопросторових даних анотація
 69  Навігаційні технології у природокористуванні анотація
 70  Безпілотні технології в дослідженнях біоресурсів і природокористування анотація
 71  Environmental mapping анотація
 72  Туристична картографія анотація
 
  Агробіологічний факультет
 73  Хімія навколишнього середовища анотація
 74  Фітоенергетика, лікарські рослини та лікування травами анотація
 75  Технологія виробництва та експертиза вин анотація
 76  Якість і безпечність продукції рослинництва анотація
 77  Генетичні аспекти селекції анотація
 78  Ґрунтові ризики в агровиробництві анотація
 79  Органічне овочівництво і садівництво анотація
 80  Кліматологія анотація
 
  Факультет інформаційних технологій
 81  Інформаційні системи та технології анотація
 82  Програмування анотація
 83  Веб-технології та Веб дизайн анотація
 84  Організація баз даних анотація
 85  Комп’ютерні мережі та кібербезпека анотація
 86  Інструменти статистичної обробки даних анотація
 87  Системи штучного інтелекту анотація
 88  Технології BlockChain анотація
 
  Факультет аграрного менеджменту
 89  Започаткування власної справи анотація
 90  Попит і пропозиція аграрного ринку анотація
 91  Менеджмент і маркетинг в агробізнесі анотація
 92  Управління персоналом анотація
 93  PR та реклама анотація
 94  Біоекономіка анотація
 95  Міжнародна економічна інтеграція анотація
 96  Основи кооперації анотація
 97  Управління бізнес проектами анотація
 
  Економічний факультет
 98 Фінансова діяльність суб’єктів господарювання анотація
 99  Оподаткування суб’єктів господарювання і фізичних осіб анотація
100  Глобальна економіка анотація
101  Математичні моделі та методи анотація
102  Основи фінансової грамотності та приватних інвестицій анотація
103  Організація бізнесу анотація
104  Fundamentals of Microeconomics (гостьовий професор Grings M.) анотація
105 Аналіз ринків
анотація
106 Бухгалтерський облік в прикладних програмних рішеннях
анотація
107 Внутрішньофірмовий аналіз
анотація