В Університеті завершена вступна компанія для іноземних громадян

6 листопада 2022 року
  Традиційно на початку листопада завершується вступна компанія для іноземних громадян та осіб без громадянства і ми можемо підвести підсумки роботи, до якої було залучено більшість нашого колективу.
  В цьому році вперше за історію існування вищої освіти відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України було передбачено можливість дистанційного вступу для іноземних громадян. Відповідні зміни були внесені в правила прийому до університету і цим скористались вступники з Польщі, Китаю, Камеруну, Узбекистану, Азербайджану та Казахстану.
   Не зважаючи на виклики, пов’язані з військовим станом в нашій країні, іноземні студенти не втратили інтерес до освітніх та освітньо-наукових програм нашої Аlma mater. Цей факт підтверджує тенденцію попередніх років та є результатом реалізації стратегії розвитку університету. В загальному підсумку на перші курси освітніх рівнів Бакалавр та Магістр, а також освітньо-науковий рівень Доктор філософії зараховано 53 студента та аспіранта.
   Це стало можливим завдяки активній роботі наших викладачів, керівництва факультетів та інститутів, завідувачів профільних кафедр, які протягом цього надскладного року провели багато зустрічей, онлайн-конференцій та інших інформаційно-іміджевих заходів.
   Окрему подяку хотілось висловити нашим іноземним партнерським організаціям, які допомогли організувати вступні випробування в он-лайн режимі, оформлення документів та доставку їх в Україну. Серед них центр міжнародного культурного обміну «Рішен» та Університету Бенбу (Китайська народна республіка), VIP LEVEL AKADEMY (Азербайджан), Grycman Holding (Польща). 
   Також слід відзначити відповідальну роботу працівників приймальної комісії, голів та членів предметних комісій, які швидко адаптувались до непростого режиму дистанційного вступу і звісно ж співробітників відділу аспірантури, які прийняли на себе заключний акорд компанії та зарахували 40 аспірантів з Китайської народної республіки.
  Найбільш популярними серед освітньо-наукових та освітніх програм виявились, освітні, педагогічні науки, менеджмент, економіка, психологія, харчові технології, інформаційні технології, екологія, право, ветеринарна медицина та енергетика.
   Позитивним індикатором є також інтерес саме до навчання в аспірантурі. Цей попит сформувався завдяки суттєвому оновлення багатьох існуючих наукових та навчально-наукових лабораторій та центрів в нашому університеті, а також відкриття нових, як бази для проведення наукових досліджень та виконання наукових робіт.
Таким чином іноземці, які доєднались до дружньої студентської сім’ї з вдячністю сприйняли концепція поєднання якісних освітніх послуг та гідних умов для виконання дисертаційних робіт.
 
   Враховуючи специфіку вступної кампанії студенти розпочали навчання дещо пізніше за українських однокурсників, але активно включились і вже готуються до першої атестації.
  Отже успішний старт – запорука досягнення мети!
 
Афанасенко В.,

заступник директора ННЦ міжнародної діяльності 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook