Нову вершину «Захист магістерської роботи» підкорили майбутні менеджери

27 листопада 2021 року
     У Національному університеті біоресурсів і природокористування України наразі гаряча пора захистів кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної та заочної форм навчання і через декілька днів чергові випускники-магістранти стануть вже дипломованими спеціалістами.

     Отже, 25 листопада 2021 року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту захищали свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Менеджмент» освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Враховуючи карантинні обмеження, запроваджені через пандемію COVID-19, захист відбувся в дистанційному режимі.

     З вітальним словом до магістрів звернувся декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н. Остапчук А.Д., який побажав магістрам успіху на захисті та представив голову комісії - д.е.н., проф. Талавирю М.П. і членів комісії: д.е.н., проф., член-кор. НАН України Шинкарук Л.В., д.е.н., проф. Дєліні М.М., к.е.н., доц. Власенко Т.О.

 

 

     Перед захистом було багато хвилювань, але ми пишаємось нашими випускниками, які представили неординарні, підготовлені на високому рівні, проекти. Приємно бачити, що все більше молоді усвідомлює необхідність отримання додаткових знань та навичок для розширення своїх фахових можливостей, підвищення рівня майстерності та кар’єрного зростання. Більшість цьогорічних випускників вже мають освіту юристів, хіміків, спеціалістів з ветеринарної медицини. Але бажання розпочати власну справу надихнуло їх на навчання проектному менеджменту. І саме такий симбіоз освіт – запорука отримання гарного результату своєї діяльності!

     Так, присутніх зацікавив проект Дмитра Гладуна по організації виробництва з переробки риби, в якому автор професійно поєднав знання технологічних процесів з фінансовими розрахунками по проекту.

    Актуальними і сучасними виявилися проект відкриття туристичної фірми, діяльність якої спрямована саме на розвиток туристичного ринку в Україні (П. Сукач) та проект встановлення сонячної електростанції (В. Качаровська).

  

     Не більш цікавими і економічно обґрунтованими були проекти з вирощування полуниці (Н. Білоконенко), відкриття міні-пекарні з виробництва смачного і корисного хліба (А. Єгорова) та студії іміджевого образу (С. Деркач), бізнес-проект концептуального простору для людей і тварин (А. Зінчук). А чи бажаєте ви вживати чіпси, які можуть бути корисними і чи вигідно запускати таке виробництво? Відповідь на це питання ви отримаєте, ознайомившись з бізнес-проектом Ольги Довгої.

  

  

     Але голову та членів екзаменаційної комісії найбільш вразили проекти створення виробництва з розливу мінеральної води Віталія Бандури, вирощування органічних фруктів Василя Гостіщева, відкриття равликової ферми Катерини Гудим.

  

     Після завершення будь-якої добре виконаної справи, звісно залишається легка нотка смутку. Так і зараз, саме для цих студентів навчання закінчується і тепер свої проекти вони будуть писати самостійно і ми, впевнені, успішно. Але, як зазначила професор Лідія Василівна Шинкарук, завжди треба пам’ятати, що головний інвестиційний проект кожного – це власне життя! І саме від нас залежить наш успіх!

     Наприкінці захисту приємно було чути слова подяки від студентів, в їх словах відчувалась щирість і трошки сум від розтавання, адже ми весь цей час були однією злагодженою командою.

 

 

Вітаємо наших магістрів з успішним захистом кваліфікаційних магістерських робіт, щиро бажаємо успіхів та звершень як в науковій, так і в професійній діяльності і обов’язкового втілення всіх проектів в життя!

Анна Дергач,
старший викладач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook