Аналіз трендів розвитку світової економіки та дослідження сучасних соціально-економічних змін в Україні – у фокусі 25 Міжнародної наукової конференції «Еconomic science for rural development 2024»

23 травня 2024 року
  16 травня 2024 р. у Латвійському університеті наук про життя і технологій (м. Єлгава, Латвія) відбулася 25 Міжнародна наукова конференція «Еconomic science for rural development 2024». Науково-педагогічні працівники НУБіП України: Тарас Євсюков, Андрій Мартин, Юлія Негода, Віра Бутенко, Олександр Шевченко, Тетяна Куць, Оксана Макарчук, Альона Тюріна, Олександр Файчук, Олег Цвях активно прийняли участь у роботі конференції.

  З привітанням та побажанням плідної роботи звернулася до учасників конференції декан економічного факультету Andra Zvirbule.

  Науковці з Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Чехії, Туреччини та України доповідали про результати наукових досліджень на актуальні теми.
  Sandija Zeverte-Rivza презентувала доповідь на тему «Тhe development of the bioeconomy concept in Uzbekistan in terms of policy implementation», де наголосила на питаннях розвитку біоекономіки як в Узбекистані, так і в інших країнах.

  Доповідь Aldona Zawojska на тему «EU-UKRAINE agricultural trade relations during the 2022 war crisis» викликала активне обговорення та дискусію, оскільки ситуація українського експорту сільськогосподарської продукції є непростою, а механізми врегулювання обґрунтовуються на різних рівнях з урахуванням політичних, економічних та соціальних наслідків як у європейських країнах, так і в Україні.

  Oksana Zabko виступила з доповіддю на тему «Contribution of displaced Ukrainians to addressing labour shortages in Latvia» у якій зробила аналіз динаміки основних показників на ринку праці в Латвії, висвітлила результати власних досліджень щодо працевлаштування українців у Латвії протягом 2022-2023 років та запропонувала певні напрями щодо удосконалення урядового регулювання міграційного питання в Латвії.

  Alina Danilowska презентувала дослідження стосовно динаміки цін на землі сільськогосподарського призначення в Польщі та інших країнах Європейського Союзу.

  Важливим вектором розвитку країн Європейського Союзу є сталий розвиток, якому була присвячена доповідь Vilma Kazlauskiene, Irena Klimaviciene, Karolina Kukcinaviciute на тему «The research of the sustainability reporting: the case of Lithuanian public colleges».

  Учасники конференції з України брали активну участь в наукових дискусіях, обговорювали результати власних наукових досліджень щодо змін в аграрному секторі України внаслідок російської війни з іноземними колегами; доповнювали висновки іноземних колег реальними даними та практичними узагальненнями наслідків війни.

  Міжнародна конференція відбувалася у день української вишиванки, то всі нубіпівці долучилися до свята і продемонстрували своїм іноземним колегам, викладачам і студентам красу неперевершених вишиванок!

  Після завершення конференції делегація з НУБіП України мала зустріч з ректором Латвійського університету наук про життя і технологій Irina Pilvere, де було обговорено досягнення та перспективи подальшої співпраці наших університетів. Делегація з НУБіП України щиро подякувала пані ректору та всьому колективу Латвійського університету наук про життя і технологій за вагому підтримку України в непрості часи війни. Пізнавальною та незабутньою була екскурсія для викладачів по головному корпусу, який має давню історію і є архітектурною окрасою кампусу університету.
  Науково-педагогічні працівники НУБіП України активно скористалися можливістю обмінятися досвідом щодо вирішення сучасних економічних проблем з європейськими колегами та рішуче налаштовані на посилення майбутньої співпраці з колегами для відбудови нашої Батьківщини.


Олександр ЛАБЕНКО,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook