Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК відкрив двері для учнів-призерів Малої Академії Наук

May 19, 2017
м. Київ, НУБіП України

18 травня 2017 року студенти та співробітники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК прийняли активну участь у проведенні «Дня юного дослідника», що є складовою ХІ Всеукраїнського фестивалю науки. 

Відвідувачам, а це учні 9-11 класів, було представлено наукові здобутки факультету та нинішніх студентів.

Особливий інтерес у гостей викликали дослідження перевірки якісного складу молока: вмісту жиру, білку, води, сухого знежиреного молочного залишку та температури замерзання, які гості власноруч могли провести на експрес-аналізаторі Еkomilk. Також відвідувачі, за участю аспірантки Розбицької Тетяни та асистента Старкової Ельвіни, мали можливість власноруч здійснювати вимірювання фізико-хімічні показників (рН, окисно-відновний потенціал) якості популярних напоїв – Coca-cola, Fanta та питної води

Молоді вчені факультету Веретинська І.А. та Голембовська Н.В. продемонстрували учням цікаві дослідження з визначення вмісту вологи у м'ясній сировині з використанням експрес-методу (на приладі Чижової) та показника активності води, за допомогою аналізатору HydroPalm.  

Доцентом Буровою З.А. були продемонстровані зразки дизельного біопалива, одержаного з технічних олійних культур та тваринних жирів, виготовлених на дослідному обладнанні, під керівництвом професора Сухенка Ю.Г. Школярів зацікавило, що в результаті переробки сільськогосподарської продукції можна одержати не лише продукти харчування, а й екологічне паливо.

Після цього учні були запрошені до деканату та кафедр факультету, де їх Слободянюк Н.М. ознайомила із структурою факультету, матеріально-технічною базою факультету, спеціальностями, умовами навчання. 

На завершення учням було надано можливість провести дегустаційну оцінку харчових продуктів, виготовлених студентами факультету. 

 

Аліна Менчинська,

асистент кафедри технології

м’ясних, рибних та морепродуктів

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook