Орієнтир на вибір професії

February 28, 2024
Сучасний етап світового розвитку характеризується мінливістю, швидкоплинністю,  невизначеністю, складністю та неоднозначністю. Тому гнучкість, творчість і співпраця такі ж цінні, як і знання. У такому контексті профорієнтація випускників школи стає надзвичайно важливою. Вона повинна спрямовувати молодь на пошук своєї професійної стежки, враховуючи особистість кожного учня, їхні здібності, інтереси та потреби. Забезпечення доступу до різноманітних професійних можливостей, підтримка у виборі та розвитку кар’єри, а також формування важливих навичок для успішної адаптації у сучасному глобальному світі є ключовими завданнями профорієнтаційної роботи.
В останні дні лютого відбулася зустріч представників кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України з випускниками Синицького ліцею Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області (https://www.facebook.com/groups/494724164270945/permalink/1738639226546093/?mibextid=K35XfP ).
Під час дружньої бесіди Ірина Демченко розповіла про умови вступу та особливості навчання студентів спеціальності «Соціальна робота», можливості для творчої самореалізації та професійного зростання. Учнів вразили потужна матеріальна база університету, можливість навчатись за програмою подвійного диплому, широкий спектр баз практичної підготовки та подальшого працевлаштування.  Здобувачі освіти стали учасниками тренінгу з написання мотиваційного листа, під час якого панувала творча, позитивна атмосфера взаємодії. Між закладами було підписано договір про співпрацю.
 
Онлайн зустріч представників кафедри Інни Осадченко, Ірини Демченко, Наталії Бондаренко з випускниками Нововолинського ліцею №7 Нововолинської міської ради Волинської області. Майбутні абітурієнти ознайомилися із перевагами навчання в НУБІП, унікальністю ОПП «СР», широкими можливостями для художньо-творчого, фізкультурно-спортивного, духовно-морального розвитку.
   
Учасники зустрічі взяли активну участь у проведенні технік психосоціальної підтримки молоді під час війни «Заняття в малюнках» та «Позитивчики». 
Колектив кафедри соціальної роботи та реабілітації щиро дякує за співпрацю:
Наталії Білан, директору та Ліні Вихватнюк і Тетяні Щербі, вчителям Синицького ліцею Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області;
Костюк Оксані, заступнику директора з виховної роботи Нововолинського ліцею №7 Нововолинської міської ради Волинської області.
Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Ірина ДЕМЧЕНКО 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook