Кафедра психології – учасник масштабного проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя»

27 вересня 2021 року
     Кафедра психології долучилася до проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя», який фінансується Фондом соціального захисту інвалідів України за підтримки Міністерства соціальної політики України.

     Проєкт тривалий у часі – вересень-грудень 2021 року, актуальний та важливий не тільки для психологів, а й для суспільства загалом, адже має на меті підготовку психологів, соціальних працівників та консультантів до роботи з людьми з інвалідністю. Проєкт складний за тематикою – це робота з жінками-інвалідами, з жертвами насилля.
     У проєкті задіяні спеціалісти з усієї України: четверо професійних тренерів, зокрема завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Шмаргун Віталій Миколайович, а також 30 учасників, які відібрані на конкурсній основі, серед них асистент кафедри психології Гассаб Оксана Володимирівна та магістр спеціальності психологія Ганоцька Олена.
     Проєкт унікальний у своєму роді: по-перше, має на меті підготовку спеціалістів, для роботи з жінками з інвалідністю онлайн, на основі кращих світових практик; по-друге, реалізує свою пряму функцію – консультативна допомога жінкам з інвалідністю з різних регіонів України он-лайн, адже в рамках проєкту жінки з інвалідністю та жертви насилля отримують психологічну допомогу; по-третє, реалізується теоретична складова – буде підготовлено електронний посібник-гайд, щодо особливостей надання соціально-психологічних консультативних послуг для жертв домашнього насилля з числа жінок з інвалідністю.

     Проєкт ресурсний, інтенсивний, доволі складний психологічно, адже піднімає актуальні теми, на які мало хто готовий говорити відкрито.
     Кафедра психології цінує можливість зробити свій внесок у велику справу.
     Отримані знання та вміння з радістю передамо майбутнім-психологам, поширюючи соціально спрямовану місію.

Оксана Гассаб,
асистент кафедри психології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook