На запрошення роботодавців другокурсники факультету землевпорядкування відвідали надсучасну технологічну компанію Culver Aviation

24 вересня 2021 року

    Вкотре представники Ради роботодавців факультету землевпорядкування долучаються до навчального процесу. Провідна компанія Culver Aviation, яка займається власним виробництвом БПЛА, здійснює збір геоданих з їх допомогою та обробку таких даних, розкриває секрети практичної діяльності та орієнтує студентство за напрямками працевлаштування.


    Зустріч в офісі Culver Aviation стала логічним продовженням знайомства, яке відбулося з компанією у студентів на «Літній школі із геодезії та землеустрою – 2021» у серпні цього року. Ще тоді авіапарк компанії викликав значний інтерес у майбутніх землевпорядників. І не дарма, адже, він найбільший в Україні, а літаки – найпотужніші на ринку.
    Цього разу другокурсники у супроводі старшого викладача кафедри геодезії та картографії Олени Малашевської отримали змогу побачити виробництво з середини. Представник компанії Роман Михалевич проводив загальну екскурсію та запрошував на кожному етапі долучатися фахівців, які відповідають за певний етап виробництва, експлуатації БПЛА та обробки даних, отриманих з БПЛА. Головний виконавчий директор Олександр Даниленко розповів історію створення Culver Aviation, поділився тим, що надихає на подальший розвиток.


    Компанія надає послуги з геоінформатики та дистанційного зондування Землі, створення 3D карт і карт рельєфу, візуальних та NDVI карт полів, підтримки прийняття рішень щодо надзвичайних ситуацій і має широкий перелік галузей застосування: від землевпорядкування, сільського та лісового господарства і гірничодобувної промисловості до цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.


    У процесі екскурсії студенти мали змогу ознайомитися з найновішими моделями безпілотників, навіть більше – кожен мав побачив, як виготовляється кожна деталь, на хвилину поринути в атмосферу конструювання і виробництва, починаючи від ескізів, виготовлення деталей, збору та комплектації БПЛА.
Ярослав Олійник, який входить в команду пілотів, розповів про особливості керування БПЛА. Всіх дуже вразили способи запуску БПЛА. Використовується звичайний автомобіль-пікап, з якого БПЛА розганяється під певним кутом і швидкістю, а керуюється з середини автомобіля за допомогою комп’ютера. Дуже комфортно і сучасно, такі умови дозволяють проводити зйомку в різну погоду.


    Про деталі обробки отриманих у результаті знімання даних та особливості їх застосування розповів фахівець з ГІС Андрій Левчук. Він знайшов час відповісти на всі питання, яких, повірте, було дуже багато.


    Загалом, екскурсія була цікавою та змістовню, залишила багато позитивних вражень і тем для обговорення серед студентів. Студентка гр. 2-ЗВ-3 Анастасія Прит відмічає: «Для себе, майбутнього землевпорядника, я отримала дуже багато інформації. Тепер студенти мають практичну уяву про технічне забезпечення, з яким буде пов‘язана їхня майбутня робота. До речі, про роботу: з наступного року компанія буде створювати вакансії, працювати можуть навіть студенти, починаючи з другого курсу, що дає нам дуже великі перспективи».


    Висловлюємо щиру подяку всім причетним до заходу!


Старший викладач кафедри геодезії та картографії, к.е.н.
Олена Малашевська,


студентки 2 курсу факультету землевпорядкування
Анастасія Прит,
Анастасія Сиволап

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook