Про виставку-конкурс, присвячений 20-річчю Всеукраїнської асоціації голубівників

4 вересня 2021 року

    Щорічно голубівники у різних регіонах України влаштовують виставки голубів. Цього року (28 серпня) у Києві, на території іподрому, відбулася ювілейна подія – виставка-конкурс голубів, присвячений 20-річчю Всеукраїнської асоціації голубівників. Асоціація була створена наприкінці 2000 року і упродовж багатьох років її очолював відомий політичний і державний діяч – Леонід Васильович Деркач.

    На початку ювілейного заходу учасників виставки-конкурсу привітали: президент асоціації Алексєєв Юрій Олександрович, перший віце-президент асоціації Володимир Петрович Гнатюк, віце-президент Володимир Іванович Шаранін, почесний віце-президент асоціації, почесний голубівник м. Києва Ковальов Микола Павлович й інші. Відвідав виставку і ректор Державного університету телекомунікацій, генерал-полковник, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник народної освіти України Володимир Борисович Толубко, який є також знаним голубівником, а його захоплення – це розведення, передусім, миколаївських голубів.

  У виставці прийняли участь відомі голубівники, які експонували різні породи голубів. Зокрема, заслужений майстер голубівництва Микола Миколайович Кузьменко черговий раз представив голубів київських світлих вороних, сивастих, жовтих білогрудих та ін. Ці ж породи голубів експонували і Євген Михайлович Науменко та Микола Трохимович Горобець. На виставці ми познайомилися з колишнім випускником нашого університету Василем Михайловичем Сенченко. Він утримує голубів бухарських, шмалькоденців, павичів американських та ін.

    На виставці відвідувачів вражали своєю красою також якобіни, павичі, німецькі виставкові, дутиші, варшавські високольотні, бакінські та турецькі бойні й інші голуби. Представили голубівники й м’ясних голубів – порід кінг і польська рись. Чимало було миколаївських голубів.

    Багатьом голубівникам вручили кубки та медалі і не лише за голубів різних порід, а й за вагомий особистий внесок у розвиток голубівництва в Україні, з нагоди 20-річчя Всеукраїнської асоціації голубівників.

   Одночасно з виставкою-конкурсом голубів відбулася й виставка-ярмарок декоративної та сільськогосподарської птиці. Можна було побачити кролів і нутрій. На ярмарку можна було помилуватися красою різних порід курей, качок, гусей та індиків. Чистопородних курей породи брама і цього разу із Рівненської області привіз Олександр Павлович Юрко. Багато декоративних видів і порід качок (такі як мандаринка, каролінка, чирок кільчастий, чирок-свистунок, мармуровий чирок, деревна свистяща та ін.) представив аматор зі Львова Роман Ігорович Захарко. Представили птахівники-аматори також мускусних качок, перепелів, павичів і різні види декоративних і співочих птахів.

Вікторія Мельник, доктор історичних наук, доцент,
Людмила Зламанюк, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook