Збори трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів схвали звіт декана Вадима Кондратюка та затвердили програму розвитку факультету на 2021-2025 рр.

24 грудня 2020 року
     24 грудня відбулася конференція трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів, основним питанням якої був звіт декана факультету Вадима Кондратюка. На засіданні, що відбувалось в онлайн-форматі, був присутній проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

     На порядку денному було декілька питань. Спочатку декан факультету Вадим Кондратюк прозвітував за пророблену колективом роботу у 2020 році та окреслив основні завдання на 2021 рік. У своїй доповіді він наголосив, що на 8 кафедрах факультету функціонує понад 30 навчальних та навчально-науково-виробничих лабораторій та 2 навчально-наукових павільйони технологічного обладнання у свинарстві та птахівництві. На факультеті навчається майже 900 студентів. Навчальний процес забезпечують висококваліфікований професорсько-викладацький склад, який нараховує 4 академіки і член-кореспонденти НААН України та 7 академіків і член-кореспондентів інших громадських організацій, 20 докторів наук, професорів, старших наукових співробітників, 45 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів і асистентів. Впродовж року відбулися певні кадрові зміни на факультеті, які мають підсилити нашу роботу.

     Як зазначив декан у своїй доповіді 2020 рік виявився не простим, адже якісне навчання в дистанційній та змішано-дистанційній формах потребувало великих зусиль, але колектив факультету був готовий до цього завдяки розробленим та атестованим навчальним курсам. Було видано 9 монографій, 7 підручників, 6 навчальних посібників, 129 статей, в тому числі 33 в міжнародних база Scopus та Web of Science.
     У вересні лави факультету поповнили 324 нових студентів. Цього року серед вступників дуже багато обдарованої молоді, яка прийшла сюди з метою отримати професійні знання і стати успішними людьми, щоб у подальшому розвивати нашу країну.

     Дуже приємно, що вже третій рік поспіль працівники факультету продовжують роботу над міжнародним грантом за програмою ERASMUS+, який у зв’язку з світовою пандемією продовжено ще на рік.
     За поточний рік проведено ремонти лабораторії бджільництва, оцінки якості кормів, проведено повну реконструкцію навчально-науково-виробничої лабораторії конярства, на завершальному етапі створення центру водних біоресурсів та аквакультури. У гуртожитку № 11, де проживають студенти факультету, відбувається капітальний ремонт місць загального користування однієї з секцій на усіх поверхах, готується 15 кімнат для поселення першокурсників.

     На закінчення було окреслено конкретні завдання для колективу кожної з кафедр на 2021 рік.

     У обговоренні звіту взяли участь директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко, завідувачі кафедр генетики, розведення та біотехнології тварин – Сергій Рубан, технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві – Вадим Лихач, біології тварин – Микола Сахацький, доцент кафедри гідробіології та іхтіології – Петро Шевченко. Усі виступаючі підтвердили позитивні зміни на факультеті, що відбулися за минулий рік і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2021 рік. До обговорення долучився також куратор факультету від ректорату проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, яка зазначив що розвиток факультету відчувається скрізь, покращилась якість навчального процесу, зміцнено матеріально-технічну базу, налагоджено тісні зв’язки з виробництвом. Тож після обговорення звіт був одноголосно затверджений.

     Потому на зібранні колектив підтримав зміни до складу вченої ради факультету, делегував представників факультету на збори трудового колективу Університету та затвердив програму розвитку факультету на 2021-2025 рр. Тож, не словом, а ділом увесь колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів підтверджує чітке виконання розвитку у руслі програми «Голосіївська ініціатива -2025» і ставить перед собою нові цілі і вершини, які будуть слугувати орієнтиром у 2021 році.

Ірина Кононенко,
голова профбюро факультету тваринництва
та водних біоресурсів

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook