Важливий щабель на шляху до майбутньої професії подолали: факультет ветеринарної медицини вітає своїх випускників із успішним захистом магістерських робіт

13 грудня 2020 року

Факультет ветеринарної медицини щиро вітає своїх випускників із успішним захистом магістерських робіт спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та здобуття освітнього ступеня «Магістр».
Студентами успішно пройдено останній, самий складний етап півторарічного навчання на факультеті, під час якого підведено підсумки їх навчальної роботи.

Протягом 7-10 грудня 2020 року відбувався захист магістерських робіт в комісії за спрямуванням «Заразна патологія», яка була створена наказом ректора № 741 від 6.10.2020 року. До складу комісії увійшли Наталія Сорока, професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доктор ветеринарних наук – голова комісії, та члени комісії – Володимир Мельник, завідувач кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології, доцент, кандидат ветеринарних наук; Наталія Колич, доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, кандидат ветеринарних наук; Марія Мельник, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології, кандидат ветеринарних наук. Технічним секретарем ЕК було призначено лікаря ветеринарної медицини кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Анну Овчіннікову.
У захисті узяло участь 42 магістри денної форми навчання, які успішно пройшли попередні захисти на кафедрах, пройшли успішну перевірку робіт на плагіат та отримали позитивні відгуки керівників робіт та рецензентів. У зв'язку з епідемічною ситуацією в країні та карантинними обмеженнями, заслуховування доповідей під час захисту магістерських робіт проведено з використанням платформи Cisco Webex Meetings.
Студентами були представлені результати наполегливої праці протягом усього періоду навчання під пильним керівництвом досвідчених науковців. Під час доповідей студенти висвітлили актуальні проблеми ветеринарної медицини, зокрема те, що стосується питань заразної патології, новітніх підходів та методів діагностики, диференційної діагностики хвороб заразної етіології, питань розробки, апробації та впровадження сучасних методів та способів лікування хвороб тварин різних видів, і, саме головне, це заходів профілактики та недопущення виникнення, поширення та боротьби з заразними хворобами тварин на території нашої країни.


Цього разу магістерські роботи відрізнялись не лише елементами наукової новизни, а й практичним спрямуванням, чим викликали жваву дискусію та цікаві запитання членів екзаменаційної комісії, на які студенти давали аргументовані, змістовні відповіді. 


Екзаменаційна комісія дійшла висновку, що магістерські роботи студентів виконані на високому науковому та методичному рівні, студенти продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки, вільне володіння матеріалом, вміло добирали аргументи під час відповідей на запитання членів екзаменаційної комісії.


Екзаменаційна комісія відмітила магістерські роботи Сторожук Владислави, Шкунді Дар’ї, Боднаря Максима, Рудник Аліни, Коржевської Станіслави та рекомендувала їх до вступу в аспірантуру для здобуття наукового ступеня доктора філософії.
І ось тепер перед нами гордо постали дипломовані фахівці у своїй галузі. Бажаємо Вам натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, життєвої мудрості та успішного працевлаштування за фахом!

 

Завідувач кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології,
к.вет.н., доцент Володимир Мельник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook