Наукове літо - 2020: представники кафедри взяли участь у роботі IV Міжнародної науково-практичної конференції у м. Бургас (Болгарія)

5 серпня 2020 року

 

25-31 липня 2020 року відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні, технічні та соціальні тенденції розвитку» в Університеті «Проф. д-р Асен Златаров» м. Бургас, Болгарія. В конференції прийняли участь понад 100 учасників з 18 навчальних закладів України, Болгарії, Польської Республіки, Грузії та Молдови.

Відкрили конференцію заступник Голови організаційного комітету Університету «Проф. д-р Ассен Златаров» Іван Дімітров та завідувачка кафедри фінанів Національного університету біоресурсів і природокористування України Надія Давиденко.

 

Робота конференції проходила у форматі пленарного та секційних засідань, де піднімалися питання управління національною економікою та економікою підприємства; фінансів, банківської справи та страхування; бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту; педагогіки та юридичних наук.

 

Під час роботи секції 5 «Сучасні дослідження в сфері гуманітарних і юридичних наук в контексті євроінтеграції» з доповіддю «Історико-культурні цінності як складова системи цінностей сучасного суспільства» виступила доцент кафедри Людмила Протосавіцька.

 

Вона вказала на зв'язок між історичними, культурними цінностями і законодавством. У сучасних умовах державно-правового розвитку культурні цінності є невід'ємною частиною забезпечення національно безпеки держави. Вони сприяють правовому забезпеченню стану задоволення духовних потреб громадян. При цьому матеріальна і культурна спадщина суспільства є сферою соціальних цінностей, обумовлених соціальною природою людини. Соціальні, в тому числі і культурні ценностті є критерієм оцінки вчинків соціальних груп і окремих індивідів, з урахуванням їх співвідношення з прийнятою ними системою цінностей (текст доповіді).

По завершенню доповідей всі учасники конференції в дружній обстановці обговорили самі цікаві доповіді, поділилися враженнями і наостанок отримали сертифікати учасників конференції.

 

 

 

Насамкінець хотілося б висловити щиру подяку організаторам конференції, зокрема кафедрі фінансів НУБіП України та її очільниці Надії Давиденко, а також ректору НУБіП України Станіславу Ніколаєнку  без підтримки та сприяння якого даний захід навряд чи відбувся б.

 

Людмила Протосавіцька,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook