На факультеті ветеринарної медицини відбулося засідання Вченої ради оn-line

26 травня 2020 року

25 травня 2020 року о 10:00 відбулось on-line засідання Вченої ради факультету ветеринарної медицини на платформі Cisco Webex на чолі з головою вченої ради факультету, д.біол.н., професором Миколою Цвіліховським. На засіданні були присутні 30 зі 30 затверджених членів вченої ради. Відповідно порядку денного було розглянуто 5 питань.
По першому питанню «Про проведені профорієнтаційні заходи НПП у березні-травні 2020 р.» інформував заступник декана Василь Данілов.
В своїй доповіді він зазначив, що всіма кафедрами факультету активно поводиться профорієнтаційна робота, яка в умовах карантину відбувається в он-лайн форматі. Всі проведені заходи обов’язково висвітлюються на сайтах кафедр, факультету та університету.
На факультеті 6 травня 2020 року успішно провели «День відкритих дверей», де у відеороликах продемонстрували сучасну матеріально-технічну базу факультету, навчальні лабораторії та запросили всіх бажаючих абітурієнтів вступали у НУБіП України та факультет ветеринарної медицини.
Інформацію Василя Данілова щодо профорієнтаційних заходів на факультеті прийняли до відома та акцентували увагу на тому, що слід продовжувати активно працювати над залученням абітурієнтів на факультет.
Про результати проходження виробничої практики студентами 3 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» доповіла голова комісій із захисту матеріалів виробничої практики д.вет.н., професор Світлана Ткачук. Вона зазначила, що засідання з захисту матеріалів виробничої практики відбулось відповідно до графіку 02.03.2020 р. Комісія на чолі з проф. Світланою Ткачук у складі доц. Валентини Бородині, доц. Сергія Голопури, Вікторії Лісової, Раїси Слободян, Сергія Ткаченка, Віктора Шевчука перевірила щоденники та заслухала студентів про результати проходження ними виробничої практики. На «відмінно» матеріали виробничої практики захистили 33,8 % студентів, на «добре» – 43,5%, 22,6% – на «задовільно», 1 студентка не здала матеріали практики. Професор Світлана Ткачук відмітила гарну практичну та теоретичну підготовку студентів і зазначила, що виробнича практика та її захист були організовані на достатньо високому рівні.
В обговоренні питання прийняли участь: доц. Юрій Жук, доц. Василь Данілов, проф. Микола Цвіліховський, проф. Володимир Костюк та інші члени ради.
Звіт комісії щодо результатів проходження виробничої практики студентами 3 курсу скороченого терміну навчання, ОС «Бакалавр» схвалили і роботу комісії визнали задовільною. Проект рішення по даному питанню прийняли в цілому.
Про результати анкетування здобувачів 3-го освітньо-наукового ступеня доктора філософії доповіла д.вет.н., доцент Наталія Грушанська.
В активному обговоренні питання було прийнято до відома інформацію Наталії Грушанської та проект рішення. Зокрема, визнати стан підготовки аспірантів третього освітньо-наукового рівня на факультеті ветеринарної медицини таким, що відповідає вимогам акредитації і результати анкетування оприлюднити на веб-сторінці факультету ветеринарної медицини, врахувати найбільш системні і суттєві побажання і зауваження здобувачів під час реалізації освітньо-наукових програм у наступні роки та у проекті ОНП 2020 року. Також акцентувалось на тому, що завідувачам кафедр необхідно провести ретельний аналіз результатів анкетування з метою усунення недоліків і покращення якості підготовки аспірантів. Щосеместрово під час атестації проводити опитування здобувачів третього освітньо-наукового рівня щодо якості освітнього процесу з наступним обговоренням і оприлюдненням результатів.
У розділі «Різне» були розглянуті та затверджені робочі програми для ОНС доктора філософії зі спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Також розглянуто і затверджено тему докторської дисертації к.вет.н., доценту Ірині Деркач на тему: «Науково-експериментальне обґрунтування фармакологічної активності лікарських засобів на основі Феруму (IV)» (науковий консультант д.вет.н., професор Володимир Духницький). На Вченій раді була розглянута і рекомендована до розгляду на Вченій раді університету монографія «Катрохелат Феруму (IV): фізико-хімічні властивості та фармако-токсикологічна характеристика» (автори: В.Б. Духницький, І.О. Фрицький, І.М. Деркач, О.Плутенко, С.С. Деркач, В.М. Лозовий), рецензенти: Чумаченко В., Соколюк В., Грушанська Н.
Вчена рада висловлює подяку к.вет.н., доценту Юрію Жуку за технічну підтримку заходу.

Секретар вченої ради Олена Семенко
Заступник декана Юрій Жук


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook