Яна Шумляківська – не зважаючи на карантин диплом готовий майже на 100%

7 квітня 2020 року

Спочатку хочу зазначити  переваги заочного навчання. Це можливість працювати та навчатись одночасно, при цьому є можливість застосовувати набуті знання одразу на практиці.

Я не згодна з тими, хто вважає «заочку» поганою формою навчання. Так, тут потрібна самодисципліна і усвідомлення того, навіщо ти поступила навчатись. Але якщо людині потрібні знання, то незалежно від форми навчання (очної або заочної), вона буде вчитися і їх отримувати. Для мене заочне навчання було чудовою можливістю саморозвитку. Звичайно, іноді було складно і часто доводилося розбиратися в багатьох питаннях самостійно. Але головне, мені було цікаво! А ще, одночасно з навчанням, я отримала перший досвід роботи за профілем. Я думаю, заочна форма - ідеальний варіант для сучасної людини, яка готова поєднувати освіту, роботу і особисте життя. При заочній формі навчання присутні певні недоліки – відсутність практик, в тому числі закордонних практик, зв'язок з викладачами та деканатом тільки під час сесій або по телефону. Але останнім часом дуже активно почалось використання веб-технологій та застосування програм для онлайн-комунікацій. Це усунуло такі ускладнення у навчанні заочно, як:

-        планування часу під час виїзду на сесію;

-        пошук навчальних матеріалів, коли відсутня електронна база;

-        відсутність можливості своєчасно задати питання викладачу або керівнику дипломної роботи та багато інших дрібниць.

На факультеті інформаційних технологій одними з перших започаткували онлайн відеоконференції викладачів зі студентами. Я постійно мала зв'язок зі своїм керівником дипломної роботи (Дмитро Касаткін, доцент кафедри комп'ютерних систем і мереж) і встигла майже завершити її написання. Залишилось лише оформлення, рецензування та перевірка на дотримання академічної доброчесності. Я навіть не боюсь он-лайн захисту своєї дипломної роботи, це додає цікавості.

Яна Шумляківська,

студентка заочної форми навчання спеціальності «Комп’ютерна інженерія»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook