Наша молодь у Японії

18 листопада 2018 року

       Першого жовтня у місті Токіо, Японія, відбувся вісімнадцятий щорічний міжнародний студентський саміт під назвою “International Students Summit (ISS) on Food, Agriculture and Environment in the New Century”.
         Цього року, за сприяння Токійського аграрного університету, на заході була присутня студентка 3-ого курсу спеціальності “аграрний менеджмент” нашого університету – Анжеліка Кошева.
Нам вдалося особисто поспілкуватися з дівчиною та поставити кілька питань.

 

Анжеліко, які у вас враження після цієї поїздки? Чи сподобався вам університет? Чи було там щось, що вас вразило?


- Емоції та враження після поїздки просто переповнюють мене, а побачене перевищило всі мої очікування. Цей університет показав мені, якою має бути організація кожного підрозділу на прикладі організації всієї події, яка відбувалася винятково за кошти університету. Кожен тиждень, день та хвилина була прорахована та продумана наперед. Вражає те, як країна зацікавлена у співпраці зі студентами не лише своєї країни, а й усього світу.

 

Чи отримали ви якийсь досвід чи навички під час перебування у Токіо?


-Так, звичайно. Час, проведений зі студентами 26ти країн, 31го університету для мене став безцінним. Крім того, що я повернулась в Україну з великою кількістю світових зв`язків, я також отримала надзвичайний досвід роботи зі студентами різних аграрних ВНЗів нашої планети. Досвід різний: робота на фермі, робота у групах над спільними проектами, робота, пов’язана з комунікацією та інше.

 

І все ж таки, що на саміті сподобалося вам найбільше?


- Моя улюблена частина саміту - це дискусія щодо руйнування мовних та культурних бар’єрів між усіма учасниками, а також можливість подивитися на сільське господарство у глобальному масштабі. Так як аграрна сфера має надзвичайний економічний вплив на кожну з наших країн, ми переконались, що цей сектор потребує відповідної освіти більш ніж коли-небуть.

 

Чи обговорювалися на саміті плани щодо наступного заходу, який відбудеться восени наступного року?

 

- Перед самим завершенням цього саміту ми вигадали та обговорили тему для наступного, що відбудеться у 2019му році, вона звучить наступним чином: "Youth transforming thoughts on Sustainable Agriculture and Resource Management to connect Local and Global Community".

 

Чи хотіли б ви знову відвідати цей саміт?

 

-Так, звичайно! Сподіваюсь, наступного року наш університет знову отримає можливість прийняти участь у такому масштабному заході. Я вірю, що плідна праця наших студентів, досягне того ж рівня що й студенти в усьому світі.

Бесіду зі студенткою вела:
Марина Когут

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook