Візит ректора НУБіП України академіка Д.О.Мельничука в Гельсінкі (Фінляндія)

8 листопада 2011 року
24 - 27 жовтня 2011 року ректор НУБіП України Д.О. Мельничук відвідав компанію «Leipurin» на запрошення її виконавчого директора Матті Ваананена та Університет м. Гельсінкі.
 
Довідково:
Фінська компанія «Leipurin» працює на ринку сировини, інгредієнтів, упаковки та обладнання для хлібопекарської та кондитерської промисловості, займаючись продажем і навчанням нових технологій виробництва хліба та кондитерських виробів. «Leipurin» була заснована у Фінляндії на початку минулого століття. За останні дев'ять десятиліть компанія виросла до найбільшого постачальника сировини та обладнання не тільки у Фінляндії, але і в багатьох інших країнах. Підрозділи компанії розташовуються в Росії, Польщі, Естонії, Латвії, Литві та Україні. За 2009 р. сумарна виручка компанії склала близько 10 млн. євро, а чисельність персоналу - близько 160 осіб. Група «Leipurin» входить до складу холдингу «Aspo», створеного в 1929 р.
Всі інгредієнти отримали відповідні сертифікати та свідоцтва, у тому числі на відсутність ГМО. Постачальника компанії є провідні світові виробники в харчовий галузі.
Український підрозділ компанії працює в Україні з 2009 року.
В грудні 2010 р. компанія «Leipurin» передала НУБіП України в оренду обладнання для експериментальної випічки хліба та хлібобулочних виробів (пічі, змішувачі, інше обладнання) відповідно до договору оренди та договору про співробітництво.
 
Під час візиту до «Leipurin» досягнуто домовленості про створення науково-виробничої бази для підготовки студентів і аспірантів НУБіП України, використовуючи обладнання, надане цією компанією університету в оренду.
Окрім цього, зважаючи на корисність та поживність певних сортів хліба як важливої складової здорового та повноцінного раціону харчування, обладнання компанії«Leipurin» буде використовуватись не лише для навчально-дослідної діяльності, а й з виробничими цілями. Питаннями обліку сировини та формування ціноутворення на цю продукцію буде займатися планово-фінансовий відділ, а її реалізацією – Навчально-виробничий центр закладів харчування університету.
Для налагодження співпраці та підвищення рівня якості і безпеки продуктів харчування ректор НУБіП України відвідав компанію «Fazer Mills» (мукомельний завод, змішувальний цех і промислову пекарню) в м. Лахті, яка є лідером на ринках Фінляндії та Росії. Свою роботу вона веде за двома напрямки бізнесу. Перший – хлібопекарський та кондитерський і другий – організація корпоративного харчування.
Велике зацікавлення викликало у керівника університету і м'ясопереробне підприємство «Wursti» в м. Ярвенпаа. «Wursti» – це приватна компанія, що виробляє продукцію найвищої якості з 1986 року. Вся її продукція вирізняється дуже високим вмістом м'яса та інших натуральних продуктів.
Ці компанії демонструють високий рівень технологічних процесів виробництва, переробки та зберігання продукції із забезпеченням її екологічної безпечності та найвищої якості. Вони є беззаперечними лідерами у своїй галузі, що зумовлює пошук напрямків для майбутньої співпраці у проведенні досліджень з питань розробки харчових технологій у хлібопекарській та м’ясопереробній галузях.
Під час перебування делегації НУБіП України в Університеті м. Гельсінкі відбулася зустріч із деканом і викладачами факультету сільського господарства та лісництва, на якій було презентовано обидва університети – фінський та український і визначено пріоритетні напрямки співпраці між ними. Зокрема, підготовлено договір про співпрацю між університетами у сфері обміну науковою інформацією, навчальними матеріалами, публікаціями тощо, обміну студентами, аспірантами, науковцями та викладачами, розвитку післядипломної освіти, а також розробки спільних дослідницьких проектів і програм у галузях, що становлять взаємний інтерес. Крім цього, сторони домовилися розробляти план заходів по кожному конкретному напрямку більш детально - окремими додатковими угодами.
Наступним кроком стане візит керівництва Університету м. Гельсінкі до НУБіП України та підписання договору про співпрацю між нашими вишами. Тож, сподіваємося, в найближчому майбутньому наш університет отримає нового надійного та знаного в світі партнера.
 
Довідково:
Університет м. Гельсінські – один із найкращих багатопрофільних дослідницьких університетів світу, також він є одним із найбільших університетів Фінляндії. Заснований в місті Турку в 1640 році як Королівська академія в Турку. В 1827 р. рішенням імператора Миколи І університет було переведено з Турку до Гельсінгфорса, тоді ж його перейменовано на Олександрійський, на честь імператора Олександра І.
З 1 серпня 2005 р. університет згідно з європейським стандартом Болонського процесу пропонує навчання бакалаврів, магістрів і здобуття докторських ступенів. 
Даний університет складається із 11 факультетів, очолюваних деканами. В складі кожного окремого факультету – департаменти, незалежні інститути. В університеті навчається близько 38 000 студентів (в тому числі 5500 аспірантів) у 4 кампусах, розташованих безпосередньо в Гельсінкі, а також у 17 територіальних відділеннях по усій країні.
За рейтингом найкращих ВУЗів світу на 2011-2012 учбовий рік, опублікованим журналом Times Higher Education, університет м. Гельсінкі посів 91 місце.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook