Кіровоградщина. НУБіП презентували на Ярмарку професій «Успішний лідер – міцне майбутнє»

1 квітня 2018 року

     У передостанній день березня у м. Новомиргороді Кіровоградської області проходив Ярмарок професій на базі НВО «Новомиргородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ». Організація заходу здійснювалась у рамках загального проекту «Успішний лідер – міцне майбутнє». До проекту залучаються ЗВО України, виробничі фірми і підприємства. Основними учасниками є учні шкіл Новомиргорода та населених пунктів Новомиргородського району, а це майже чотири сотні школярів.

     Кожному закладу вищої освіти, фірмам і підприємствам у приміщенні школи було надане місце для презентації свого закладу. Ми приємно були вражені, що директор Тетяна Свистунова і вчителі школи прекрасно знають, шанують і цінять наш університет (пишемо це щиро, бо під враженням звернень цих людей), неодноразово підкреслювали учням і звертали їх увагу на наш заклад.

     З певною періодичністю (протягом 2 годин) до нас вчителі запрошували групи учнів (по 25…30 осіб) і ми з задоволенням представляли наш університет, його місце в освіті і науці України, переваги і особливості навчання в НУБіП, можливі місця працевлаштування, наявність військової кафедри, навчання за програмами подвійних дипломів у європейських ЗВО і виробничі практики закордоном та багато ін. Таким чином ми провели розмову з десятьма групами учнів, а потім пішов (після осмислення інформації учнями, батьками і вчителями) другий круг спілкування, але вже індивідуального і вузько направленого на певні спеціальності - навчання на підготовчому відділенні, участі в олімпіаді та ін. Дуже багато дітей висловили думку, що хочуть їхати в Київ на навчання до нашого університету.

     По завершенню профорієнтаційної роботи у конференц-залі відбулась нарада директора школи з учасниками від ЗВО, фірм і підприємств. Домовились, що протягом найближчого часу підготуємо спільні угоди з школою про участь у проекті «Успішний лідер – міцне майбутнє», запропонували, що в наступному році потрібно запрошувати на Ярмарок професій учнів з батьками. Окрім цього ми запропонували проводити профорієнтаційну роботу систематично, обміном важливою інформацією для учнів-вступників, своєчасним донесенням до них інформації про різні супровідні процес вступної компанії – роботу підготовчих курсів, проведення олімпіад та ін. Без сумніву також не залишили без уваги питання енергозбереження і запропонували співпрацю школі, замінимо світильники з лампами розжарювання «Ілліча» на сучасні ЛЕД і проведемо учням випускних класів у травні урок з енергозбереження і ще раз запросимо на навчання до нас в університет.

     Вважаємо, що ефективність участі у подібних проектах для університету буде високою, будемо працювати над розширенням географії і кількості таких заходів.

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження
Дмитро Мотринчук,
начальник відділу якості освіти, маркетингу
та профорієнтаційної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook