Конференція «Лабораторний супровід виробництва в умовах євроінтеграції» – 120-річчю НУБіП та 15-річчю створення УЛЯБП АПК

1 березня 2018 року

     28 лютого співробітники Української лабораторії якості і безпеки провели конференцію «Лабораторний супровід виробництва в умовах євроінтеграції», присвячену 120-річчю НУБіП та 15-річчю УЛЯБП АПК.

     Урочисто відкрив конференцію начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Він привітав працівників та подякував за успішну роботу, яку здійснює лабораторія у науковому та експериментально-випробувальному напрямках, а також зауважив, що УЛЯБП АПК – єдина серед лабораторій НУБіПу акредитована Національним агентством з акредитації.

     Пленарне засідання розпочав директор Валерій Ушкалов з темою доповіді «Особливості роботи аналітичних лабораторій в умовах євроінтеграції». Він також підсумував результати діяльності, коротко зупинився на досягненнях та проблемах лабораторії. Було обговорено шляхи вирішення проблемних питань, а саме пов’язаних з нестачею кадрів.

     Про історію розвитку хроматографічних методів досліджень в УЛЯБП АПК доповів кандидат хімічних наук Юрій Баранов.

     Професор Володимир Войціцький виступив з доповіддю «Наукові здобутки у вирішенні проблем якості та безпеки продовольства в умовах європейської інтеграції України».

     Голова ради молодих вчених Світлана Круглик доповіла про формування та реалізацію лідерського потенціалу молоді в Українській лабораторії якості і безпеки продукції АПК. Вона підвела підсумки діяльності ради молодих учених лабораторії, коротко представила історію розвитку, розповіла присутнім про участь молодих вчених у наукових проектах та стартапах.

     В подальшому конференція продовжила роботу у двох секціях. Розпочав роботу першої секції під назвою «Моніторинг ґрунтів, агроресурсів та біологічний захист» заступник директора з наукової та навчальної роботи Вячеслав Данчук. Він представив присутнім доповідь «Моніторинг антибіотикорезистентності мікроорганізмів: основні проблеми та завдання».

   

      Продовжив конференцію професор Валентин Дрозда із доповіддю «Органічне землеробство. Оригінальні технології захисту агроценозів». Він детально зупинився на перевазі біологічного захисту врожаїв над хімічними препаратами.
      Кандидат сільськогосподарських наук Ілона Бондаренко доповіла про сучасні технології захисту зерна в період тривалого зберігання від членистоногих-фітофагів.

      Ольга Загайко представила цікаву доповідь «Особливості захисту насаджень томатів від лускокрилих фітофагів в системах органічного овочівництва».

    Кандидат сільськогосподарських наук Мирослава Предоляк розповіла про методи оцінки показників гумусного стану чорнозему типового правобережного лісостепу України.

     Другу секцію «Моніторинг якості і безпеки продукції АПК» розпочала професор Світлана Хижняк з доповіддю «Токсикологічні випробування у виробництві екологічно безпечної сільськогосподарської продукції».

     Надзвичайно цікавими виявилися доповіді кандидата ветеринарних наук Лілії Виговської «Основні напрями досліджень науково-дослідного відділу мікробіологічних досліджень УЛЯБП АПК НУБіП України» та кандидата біологічних наук Наталії Волощук «Мікологічні і фітопатологічні дослідження – невід’ємна складова отримання якісної продукції агропромислового комплексу».

     Завідувач відділу молекулярно-біологічних досліджень Людмила Іщенко цікаво і захопливо розповіла про використання молекулярно-генетичних методів дослідження для контролю якості та безпеки продукції АПК.

     А завідувач відділу моніторингу якості продукції АПК Тетяна Білоцерківець закцентувала увагу присутніх на порівняльній оцінці показників якості зерна, які формують ціноутворення на ринках України та Євросоюзу.

Валерій Ушкалов

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook