Співпраця селекціонерів з відокремленими підрозділами

15 лютого 2018 року
     Ще восени кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського провела виїздне засідання у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж». НПП кафедри зустріли директор коледжу В.І.Альохін та завідувач агрономічним відділенням Л.В.Григорян. Метою даного заходу був обмін досвідом та взаємодопомога науковців кафедри та коледжу у виробничих питаннях, навчальній та профорієнтаційній роботі.
  Розпочалась зустріч з обговорення стратегічних напрямів співробітництва та спільної профорієнтаційної роботи. Адже підготовку спеціалістів за спеціальністю 201 «Агрономія» проводить університет за ОС «Бакалавр», а коледж - за ОС «Молодший спеціаліст». Перспективним також є близьке розміщення поруч з коледжем Інституту картоплярства НААН України (смт. Немішаєве) та Бородянської сортодослідної станцієї Українського інституту експертизи сортів рослин України. Продовжувати навчання студенти, особливо ті, які цікавляться питаннями селекції та насінництва, можуть на агробіологічному факультеті НУБіП України.
    Приємною несподіванкою для НПП кафедри генетики, селекції і насінництва стало бажання студентів коледжу (Василенко В., Костюченко І., Соловей В.) представити у доповідях результати наукової роботи. «Саме таких активних, цілеспрямованих студентів ми хочемо бачити в стінах університету» – сказав завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва В. Л. Жемойда.
   
 
     Для знайомства з університетом, кафедрами агробіологічного факультету студенти, які виявили бажання продовжити навчання були запрошені в НУБіП України.
     НПП кафедри відвідали лабораторію «Колекційно-дослідне поле» коледжу. Завідувач Грищенко С.Є. ознайомила з основними колекційними культурами та дослідженнями, які проводять студенти на його території. Було обговорено перспективні напрями для розширення тематики досліджень в Зоні Полісся.
 
     Наступна зустріч відбулась на базі НУБіП України. Мета – обговорення та консультування в проведенні весняної посівної кампанії, а семе – підбір культур, сортименту сортів ярих культур, організація оптимального зеленого конвеєру та кормової бази для забезпечення повноцінного раціону с.-г. тварин. Особливо цінними були рекомендації доцента кафедри рослинництва Єрмакової Л. М. щодо кормових культур та старшого викладача кафедри генетики, селекції і насінництва Зінченко О.А. щодо впровадження як окремого напряму вирощування біоенергетичних культур на маргінальних землях.
 
 
     14 лютого НПП кафедри зустріли студентів коледжу в НУБіП України. Ознайомили з кафедрою, напрямами роботи, надали інформацію щодо вимог для вступу, перевагами та перспективами навчання, різноманіттям спеціальностей, що пропонує університет майбутньому вступнику, про інформативність сайту та доступність інформації щодо вступної кампанії 2018 року та роботи університету вцілому.
 
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції 

і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook