Ректорат розглянув початок нового навчального року

5 вересня 2016 року

     5 вересня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося традиційне засідання ректорату університету. Розпочинаючи його, Станіслав Миколайович коротко проінформував про підсумки засідання Президії Спілки ректорів України, яке відбулося минулої п’ятниці, присвячене результатам цьогорічної вступної кампанії. Участь у ньому взяли віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Вячеслав Кириленко, міністр освіти і науки Ліля Гриневич та ректори провідних вишів України. Майже трьохгодинна нарада засвідчила наявність системних помилок при організації вступу, заплановано додатково зібрати пропозиції від університетів та винести проект нових правил прийому на обговорення.

     Цього тижня в університеті заплановано проведення позачергового засідання вченої ради – 6 вересня о 14-30 в аудиторії 228 корпусу №10. На порядку денному – обрання делегатів другого всеукраїнського з’їзду вищих навчальних закладів державної форми власності. Завтра ж, але о 15-00 в тій же аудиторії відбудеться зустріч ректора зі старостами груп ІІ-IV курсів

     Потому перейшли до планування роботи та звіту за проведену роботу минулого тижня. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про проведену перевірку старту навчального року, яка відбулася 2 вересня. Комісія пройшла понад 60 аудиторій і засвідчила про наявність певних проблем з дисципліною, антиприкладом став механіко-технологічний факультет. У той же час проректор вніс пропозицію зменшити кількість перевірок з боку ректорату, відділів і служб, а зовбов’язати цю функцію виконувати деканати і дирекції, оскільки це їхні прямі посадові обов’язки. Перевірки ж від ректорату залишити точкові, але з винесенням відповідних дисциплінарних і адміністративних стягнень за порушення.

     Помічник ректора Денис Рудень проінформував про результати щорічного моніторингу діяльності офіційних вебсайтів університетів, рейтинг прозорості вишів, який проводить неурядова організація CEDOS. У цьому році за цими показниками офіційний сайт НУБіП отримав 3 місце серед 186 вишів України. Єдине, що потребує поліпшення – це розширення інформації про можливості працевлаштування для студентів. Ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що на нашому сайті відсутній форум, мала відвідуваність як центральної сторінки, так і сторінок кафедр та факультетів, недосконалий електронний розклад, не має можливості коментування новин тощо.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко підбив підсумки роботи спортивно-оздоровчого табору «Академічний». Хоча на разі там безкоштовно відпочивають учасники народного ансамблю пісні і танцю «Колос» та члени Студентської варти університету. У цілому ж, за кількістю відпочивальників цього року ми встановили рекорд. Після завершення сезону будуть проведені додаткові ремонтні роботи ще у двох будиночках, які наступного року теж радо приймуть студентів і співробітників університету.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук розповів про досягненні результати у перемовинах з керівництвом Вроцлавського природничого університету, яке відвідало наш університет на День знань. Мова йде про запровадження подвійних дипломів, залучення науковців до виконання програми Євросоюзу «Їжа майбутнього» тощо.
     Керівники структурних підрозділів доповіли про результати роботи та плани на поточний тиждень.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати практичне навчання та діяльність відокремлених підрозділів щодо проведення вступної кампанії, поліпшити проведення лабораторних робіт, створити нову систему профорієнтаційної роботи. Начальнику господарського відділу Володимиру Дудченку – завершити ремонтні роботи, контролювати режим економії. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – внести проект положення про навчально-науково-практичні центри, на базі яких буде підвищуватися кваліфікація викладачів та на сучасному рівні проводитиметься навчальна практика для студентів.

     Розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook