Відбувся черговий семінар наставників

22 квітня 2016 року

20 квітня 2016 рокуз ініціативи та на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою педагогіки разом із відділом виховної роботи та студентських справ був проведенийнауково-методичний семінар для наставників студентських груп.

Розпочав семінар декан гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарук Василь Дмитрович. У вступному слові він наголосив, що робота наставників є досить важкою і не завжди вдячною з боку студентів. Навів приклади власної взаємодії зі студентами та їхніми батьками, зазначив, що цінності студентської молоді змінюються і завдання наставників ‒ здійснювати корекцію цих цінностей. Навчання та виховання у вищій школі зазнають постійних змін, тому кафедра педагогіки взяла на себе зобов’язання презентувати найновіші ефективні тенденції виховання для наставників нашого університету. Також Василь Дмитрович запропонував збільшити рейтингове оцінювання наставництва.

Із доповіддю «Форми виховання здорового способу життя студентів» виступив Костенко Микола Петрович, завідувач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу з міні-футболу. Микола Петрович зазначив, що хоча велика кількість студентів університету (більше 3тис.) і залучені до різних спортивних форм роботи, секцій, одночасно зростає тенденція з кожним роком до збільшення кількості студентів, які не займаються фізкультурою. Доповідач відмітив, що студенти мають можливість займатись у 20 спортивних секціях, брати участь у змаганнях, спартакіадах, чемпіонатах різних рівнів під керівництвом досвідчених тренерів кафедри фізкультури. Микола Костенкозвернувся до наставників залучати своїх підопічних до різних форм виховання здорового способу життя.



Васюк Оксана Вікторівна, доктор педагогічних наук, доцент кафедри педагогікивиступила з доповіддю «Формування здорового способу життя за допомогою тренінгової форми навчання».Доповідачка зосередила увагу на тренінговій роботі наставників зі студентською молоддю. Детально зупинилась на основних ознаках тренінгу, структурі, особливостях організації, перевагах та принципах, методах активізації на таких заняттях.Оксана Вікторівнанавела приклади виховних годин, які можуть організовувати наставники зі своїми підопічними та надала рекомендації щодо організації роботи в тренінговій групі.

Сопівник Руслан Васильович, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки виступив із доповіддю: «Про проект орієнтовного, чотирирічного плану роботи наставника академічної групи». Доповідач зупинився на основних функціях наставника, вимогах до плану роботи, на факторах,що були враховані при складанні плану-проекту. Зробив наголос на етапах планування, діагностуванні рівня вихованості студентів для забезпечення зворотнього зв’язку. Руслан Васильович презентував план роботи наставника академічної групи за роками та семестрами навчання студентів та запросив наставників долучитися до обговорення цього плану.


Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook