Ректорат розглянув стан виконання доручень ректора та план роботи на поточний тиждень

18 січня 2016 року

     18 січня відбулося засідання ректорату, на якому розглядався стан виконання доручень ректора Станіслава Ніколаєнка та сформований план роботи на поточний тиждень.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про укомплектування цеху з виробництва меблів. Так, придбане італійське обладнання вже привезене до університету, йде його встановлення і прилаштування. Триває заміна газових плит в гуртожитках, служба проректора спільно з студмістечком опрацьовує питання заміни і нагрівальних елементів в електричних плитах. Паралельно йдуть ремонтні роботи в гуртожитку №2, на даху корпусу №12.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про роботу над оптимізацією штатів в службі охорони та представництво інтересів університету у судах.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив, що Міністерство освіти і науки України підписало наказ про передачу до складу структури університету Рівненського державного аграрного коледжу. Буде створена відповідна комісія, яка опікуватиметься передачею майнового комплексу. Минулого тижня відбулося засідання соціологічної групи, де був затверджений план роботи на найближчий період і першим завданням для університетських соціологів стане опитування викладачів. Також проректор повідомив про початок підготовки сценарію проведення Дня університету, який цьогоріч припадає на 27 травня. Усі ідеї і пропозиції по його організації просимо надавати Сергію Миколайовичу.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до лютневого засідання вченої ради університету. У проекті порядку денного – звіти проректорів Володимира Курила та Валерія Іщенка, факультету землевпорядкування та фінансової служби університету. Попередньо на 1-4 лютого заплановано навчання членів ректорату. Про план навчання буде повідомлено додатково.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька представила динаміку сплати студентами за проживання в гуртожитках у розрізі факультетів і ННІ. Нижче середнього рівня сплачують за проживання студенти факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, економічного, аграрного менеджменту, харчових технологій та якості продукції АПК

     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про ситуацію навколо санаторію-профілакторію. Державним бюджетом на 2016 рік не передбачене фінансування такого типу установ, тому перспектива діяльності закладу поки є невизначеною. Триває узгодження вартості навчання для студентів з деканатами і директоратами.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко презентувала деякі підсумки зимової екзаменаційної сесії. Головна насторога – велика кількість боржників серед студентів 1-го курсу. На цьому тижні до Міністерства освіти і науки буде переданий проект державного замовлення на 2016 рік. У зв’язку з цим головна увага - профорієнтаційній роботі, адже філософія цьогорічного держзамовлення така: чим більше абітурієнтів з кращими балами ЗНО і високим пріоритетом нашого вишу прийде, тим більшим буде держзамовлення. Випускників же у цьому році планується на 450 більше, ніж в минулому – 5884 за всіма програмами підготовки.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про стан фінансування науки. Поки що йде зарахування лише штатних наукових співробітників, оскільки міністерство ще не довело розміри її фінансування в цьому році.
     Голова профкому співробітників університету Ростислав Тарасенко повідомив, що спільним рішенням ректорату та профкому затверджений порядок обрання делегатів на конференцію трудового колективу, яка відбудеться 24 лютого. Так, загальна кількість делегатів – 250, наукових, педагогічних і науково-педагогічних працівників з них – 188, студентів – 38, працівників інших категорій – 24. Розпочалася процедура їх обрання в структурних підрозділах.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про стажування деканів факультетів і директорів ННІ, які вони зараз проходять в університетах у всіх куточках України.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про роботу з китайськими та в’єтнамськими фірмами із залучення студентів на навчання до нашого університету. Також триває формування заявки на участь у рейтингу QS.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на дорученнях, поставлених ректором Станіславом Ніколаєнком. Це завершення розгляду рейтингу науково-педагогічних працівників, списання майна, перевірка протипожежної безпеки, вибори до Голосіївської районної ради тощо.
Були розглянуті також і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook