НУБіП звернувся до Уряду і парламенту на підтримку студентів і аспірантів

4 вересня 2015 року

 Від імені колективу університету ректор Станіслав Ніколаєнко звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лідії Гриневич, міністра фінансів Наталії Яресько з пропозицією внести зміни до законодавства, що регулює умови та порядок нарахування і сплати єдиного соціального внеску для студентів, аспірантів і докторантів, які працюють на чверть або половину ставки. Зокрема – змінити базу цих нарахувань на фактично нараховану заробітну плату.

 
Такі зміни є життєво необхідними. Адже відповідно до положень Закону України «Про вищу освіту» все більше студентів і аспірантів залучаються до наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності кафедр, факультетів та ННІ і зараховуються при цьому до штатного розпису на посади з розміром окладу 0,25 або 0,5 ставки. Таким чином, їх дохід менший мінімальної заробітної плати. А згідно нового закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» нарахування ЄСВ збільшується майже вдвічі! Це зачіпає співробітників, які працюють на посадах асистента, фахівця, техніка, лаборанта тощо. 
 
Невирішення цієї проблеми призводить до збільшення витрат університетів, погіршення якості навчально-виховного процесу та виведення студентів і аспірантів з науково-дослідної роботи, йдеться в листі ректора.
 
Ірина Білоус
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook