Студентські гуртожитки: стан справ і перспективи їх оновлення

20 серпня 2015 року

 20 серпня під головування ректора Станіслава Ніколаєнка відбулась нарада із завідувачами студентських гуртожитків університету.

Ми зібралися сьогодні, аби актуалізувати стан справ і визначити коло нагальних питань та проблем, які слід вирішити до початку нового навчального року, зазначив очільник вишу. Студенти приїдуть на навчання і мають відчути турботу про їх побут та умови проживання.
Загальну характеристику ходу підготовки гуртожитків до нового навчального року представив директор студентського містечка Сергій Стецюк. А завідувачі гуртожитків та їх заступники акцентували увагу на нагальних проблемах. 
 
  
Усі гуртожитки підготувалися до поселення студентів, провели косметичні ремонти, навели лад в кімнатах, де мешкатимуть першокурсники. Однак є ряд питань, які ще потребують вирішення. Зокрема, у 1-му гуртожитку необхідно відреставрувати фасад. У 2-му – завершити утеплення, провести ремонт на третьому поверсі та замінити електропроводку у половині будівлі. Матеріали для останнього вже закуплені і найближчим часом розпочнеться їх монтаж. Комендант 3-го гуртожитку Тетяна Нагорна звернулася до адміністрації з проханням посприяти встановленню пральних машин. Спільне завдання для цих гуртожитків – облаштувати територію, встановити лавки і обладнати волейбольний майданчик. Гуртожиток №4 також потребує ремонту фасаду, заміни електропроводки. Його комендант Євген Пугач наголосив на необхідності облаштування ще однієї душової кімнати. 5-й гуртожиток потребує завершення зовнішнього утеплення. За словами заступника завідувача 6-го гуртожитку Юрія Масаловича, тут замінені на нові газові плити, проводиться ремонт місць загального користування, але стан майже сотні вікон є критичним. У 7-му гуртожитку також триває капітальний ремонт місць загального користування. Разом з 8-м вони потребують оновлення міжкімнатних дверей. У гуртожитку №9 відремонтована жіноча душова кімната, замінена сантехніка на поверхах. Оснащення потребує наявна в гуртожитку спортивна кімната. Найбільші гуртожитки – 10-й і 11-й - потерпають від руйнації фасадної плитки. У десятці вже почали її замінювати, на черзі – одинадцятий.
 Загалом же, як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, найближчі рік-два ми маємо вирішити проблеми, які характерні для всіх будівель. Це, насамперед, ремонт дахів, заміна електричної проводки, вікон і дверей, оновлення меблів та облаштування прилеглої території.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін відзначив, що спільним питанням є посилення дисципліни в гуртожитках та активізація студентського самоврядування. Для мешканців гуртожитків розроблена пам’ятка по заощадженню енергоресурсів і води. Її дотримання повинні контролювати органи студентського самоврядування і коменданти.
 Буде також продовжена практика визначення рейтингу гуртожитків і корпусів. Коменданти найкращих з них отримають матеріальний стимул до ефективної роботи.
 Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило акцентував увагу на  систематичному проведенні протипожежних заходів, дотриманні правил безпеки життєдіяльності і належного санітарного стану як у гуртожитку в цілому, так і в кімнатах.
 
Директору студентського містечка Сергію Стецюку спільно з проректором з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерієм Іщенком та директором центру виховної роботи та студентських справ Віталієм Коваленком належить скласти реєстр проблем гуртожитків за трьома розділами. Перший – термінові ремонтні роботи, які проводяться силами будівельної бригади і студентських загонів. Другий – з поєднанням зусиль студентського містечка, студентів і адміністрації вишу. Третій – капітальні ремонти із залученням підрядних організацій, зокрема місць загального користування у 8, 10 та 11 гуртожитках.
 
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook