XIX з’їзд Українського фізіологічного товариства ім. П.Г.Костюка з міжнародною участю, присвячений 90-річчю від дня народження академіка П.Г.Костюка

2 червня 2015, 10:48
Львів

У старовинному Львові 24–26 травня 2015 р. працював XIX з’їзд Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка з міжнародною участю, присвячений 90-річчю від дня народження академіка П. Г.Костюка.

Захід відбувся під егідою Національної академії наук України, Українського фізіологічного товариства ім. П.Г.Костюка та Наукової Ради Президії НАН України з проблеми «Фізіологія людини і тварин». З привітанням до учасників з’їзду звернувся президент Товариства, директор Інститут фізіології ім. О.О.Богомольця, академік НАН України, професор О.О.Кришталь.

Президент Товариства, академік О.О.Кришталь

У процесі роботи з’їзду заслухано звіт про діяльність товариства за 2010–2014 рр. та обрано новий склад його Центральної ради. У з’їзді активну участь взяла делегація нашого університету під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора В.О.Трокоза, який виступив на відкритті наукового форуму з вітальним словом, розповів про досягнення у вивченні фізіології тварин та запропонував шляхи вирішення проблем, які існують у вчених-фізіологів вищих аграрних закладів освіти та наукових установ аграрного профілю.

Професор В. О. Трокоз виступає на відкритті з’їзду

Визнанням значного внеску у фізіологічну науку, який зробили вчені нашого університету було нагородження професора В.О.Трокоза грамотою за високі наукові досягнення й активну участь у роботі товариства, яку вручив академік О.О.Кришталь.

Академік О.О.Кришталь і професор В.О.Трокоз

Грамота

У з’їзді взяли участь фізіологи вищих навчальних закладів та науково-дослідних інститутів Києва, Львова, Білої Церкви, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського, Вінниці, Одеси, Тернополя, Чернівців, Полтави, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Миколаєва, Ужгорода та ін., а також із Білорусі та США.

Учасники з’їзду після першого пленарного засідання

Професор В.О.Трокоз та доценти Л.В.Кладницька та М.О.Малюк з учасниками секції «Фізіологія сільськогосподарських тварин» перед початком роботи

Засідання секції «Фізіологія сільськогосподарських тварин» відбувалися у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького.

Вчені-фізіологи НУБіП України в залі засідань секції «Фізіологія сільськогосподарських тварин»

З доповідями виступили проф. В.О.Трокоз («Кортико-вегетативні механізми регуляції фізіологічних функцій організму тварин»), доценти Л.В.Кладницька («Вплив стовбурових клітин на рівень генетичної стабільності пухлин»), М.О.Малюк («Перспективи використання клітинних технологій у ветеринарній медицині») та асистент Н.В.Друзь («Особливості функціонування кісток суглобів у птахів»).

Виступає проф. В. О. Трокоз

 

Доповідь к. вет. н., асистента Н.В.Друзь була нагороджена премією Українського фізіологічного товариства для молодих вчених

Учасники секції «Фізіологія сільськогосподарських тварин» в перерві між засіданнями

Обговорення доповідей проводять керівники секції «Фізіологія сільськогосподарських тварин» (зліва–направо): завідувач кафедри нормальної та патологічної фізіології ім. С.В.Стояновського ЛНУВМіБТ ім. С.З.Гжицького, проф. В.Г.Стояновський; завідувач кафедри нормальної та патологічної фізіології тварин Білоцерківського НАУ, проф. М.П.Ніщеменко; професор кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин НУБіП України В.О.Трокоз та проректор з наукової роботи Одеського ДАУ, доцент М.М.Брошков


Прощальне фото на згадку (Секція «Фізіологія сільськогосподарських тварин») після завершення роботи

У процесі роботи з’їзду заслухано звіт про діяльність Українського фізіологічного товариства за 2010–2014 рр. та обрано новий склад Центральної ради Українського фізіологічного товариства. Про визнання величезного значення досліджень в галузі фізіології тварин загалом та внеску вчених нашого університету зокрема є обрання до складу Центральної ради Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка завідувача кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин НУБіП України, лауреата премії імені С.З.Ґжицького, доктора ветеринарних наук, академіка АНВО України, професора В.І.Карповського.

Член Центральної ради Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка, професор В.І.Карповський

Наступний ХХ з’їзд Українського фізіологічного товариства ім. П.Г.Костюка відбудеться у 2019 році в м. Києві.

 

Професор кафедри фізіології, патофізіології та

імунології тварин  Трокоз В.О.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook