Науковий семінар «ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ ЩОДО ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ»

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Рада роботодавців факультету

Кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

З метою інформування операторів ринку харчових продуктів, щодо змін в Харчовому Законодавстві у зв’язку зі вступом в дію Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №1602-VII 01 грудня 2015 року проводить науковий семінар на тему:

«ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ ЩОДО ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ»

Семінар буде корисним для:

- фахівців зі стандартизації, якості, менеджерів з систем управління;

- магістрам спец. «Якість, стандартизація, сертифікація».

- розробників технічної документації (регламентів, технічних умов, технологічних інструкцій);

- фахівців юридичних служб;

- фахівців маркетингових служб.

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ

Тривалість

Зміст

8.30-09.00

Реєстрація учасників

09.00-10.30

- Основні положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

- Зміни в термінології та визначеннях;

- Повноваження органів виконавчої влади сфері безпечності харчових продуктів;

- Створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів;

- - Порядок здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів

- Вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів

Доповідач:

Слива Юлія Володимирівна – к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

10.30-11.30

Перерва на каву

11.30-13.00

- Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами.

- Обов’язки та права операторів ринку: впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, гарантування простежуваності;

Відповідальність за невиконання обов’язків, щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Доповідач:

Оглашений Юрій Іванович – к.х.н., експерт з НАССР та простежуваності проекту, що фінансується ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів»

13.00-14.00

Обід

14.00-15.30

- Права та обов’язки Національного органу стандартизації (ДП «УкрНДНЦ»);

- Добровільність застосування національних стандартів;

- Правила розроблення, погодження та прийняття нормативних документів (ДСТУ, ТУУ)

- Вимоги до маркування харчових продуктів;

- Вимоги до випробувальних лабораторій, засобів вимірювальної техніки відповідно до ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Доповідач:

Кохан Світлана Василівна – провідний інженер науково-дослідного відділу стандартизації у сфері сільського господарства та харчової промисловості ДП «УкрНДНЦ»

15.30-16.00

Перерва на каву

16.00-17.30

- Процедура отримання експлуатаційного дозволу та реєстрації об’єктів санітарних заходів;

- Розроблення та затвердження методичних настанов профільними Асоціаціями виробників;

- Відповідальність операторів ринку харчових продуктів за невиконання вимог Закону.

Доповідач:

Слива Юлія Володимирівна – к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

Всі учасники забезпечуються комплектом методичних матеріалів. Після закінчення семінару кожному учаснику видається сертифікат.

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Контактний телефон: 044 527-82-78

1 грудня 2015 року