Об’єднані наукою

March 6, 2024

Відповідно до угоди між факультетом інформаційних технологій нашого університету та столичним ліцеєм «Наукова зміна» Олена Кузьмінська, професор кафедри інформаційних систем і технологій здійснює науковий супровід юних дослідників.

Наразі завершується підготовка до всеукраїнського етапу конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН учнівської молоді, тож цього разу зустріч була присвячена підготовці постерів та рецензуванню роботи «Система навігації літального апарату в умовах урбаністичного ландшафту», яку виконав одинадцятикласник Дмитро Лапко.
Оскільки постерна презентація є обов’язковим етапом конкурсу, Олена Кузьмінська обговорила з Дмитром структуру та зміст його постера, а також виступ.
 

Слід зазначити, що тема дослідницької роботи Дмитра є актуальною і представляє науковий та практичний інтерес. Більше того, учень розуміє потреби України, зокрема у галузі оборони та технологічного розвитку, а одержані Дмитром результати мають значний потенціал у посиленні системи захисту, оскільки повна автономність (невразливість до засобів радіоелектронної боротьби) і точність роблять розроблену автором систему навігації оптимальною для використання в якості системи наведення для крилатих ракет та ударних дронів дальнього радіусу дії. Також імпонує активна позиція Дмитра щодо сфери застосування розробленої моделі та його громадянська позиція.

Загалом рецензована робота має ознаки наукової новизни, а практична значущість одержаних результатів «виходить» за межі шкільних досліджень. Як результат, крім корисних порад та професійного спілкування, Дмитро одержав схвальну рецензію на власну дослідницьку роботу.
 
Тож бажаємо Дмитру успіхів та запрошуємо до нашої факультетської спільноти!

Олена КУЗЬМІНСЬКА,
професор кафедри інформаційних систем і технологій
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook