Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК - один з наймолодших в НУБіП України.
Харчування - це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. У всьому світі цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в області організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус. Харчування - одна з найпопулярніших тем, про яку багато говорять на радіо, TV, пишуть в глянцевих журналах.
За останній час по інтенсивності розвитку цієї сфери Київська область стала входити до групи лідерів серед українських регіонів. Розвиток харчової промисловості і громадського харчування став одним з пріоритетних завдань економіки нашої області. Зрозуміло, що їх рішення неможливе без висококваліфікованих кадрів. Тому Вчена Рада НУБіП України прийняла рішення про відкриття факультету «Харчові технології та управління якістю продукції АПК».
Мета діяльності факультету полягає в наступних засадах:
- професійне управління питаннями якості, безпеки, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції в період її виробництва, транспортування, переробки, зберігання і реалізації;
- створення екологічно-безпечних технологій виробництва, переробки та зберігання продукції АПК;
- створення сучасних методів управління якістю та безпекою сировини та харчових продуктів;
- розширення використання альтернативних видів сировини та енергоносіїв для одержання харчових продуктів;
- розробка, удосконалення та введення у практику наукових методів та інноваційних технологій, які б забезпечували виробництво якісної та безпечної продукції;
- адаптація навчальних планів і програм підготовки фахівців до умов майбутньої діяльності;
- підготовка висококваліфікованих фахівців з харчових технологій та якості, стандартизації і сертифікації продукції АПК.