Кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції
Кафедру створено на підставі рішення Вченої ради НАУ та наказу ректора університету від 20 червня 2001 р. № 267 для забезпечення підготовки фахівців з якості, стандартизації та сертифікації. Особливістю підготовки фахівців є відкритість, багатовекторність і багатоваріантність у кожній сфері діяльності.
Мета кафедри – підготовка висококваліфікованих фахівців у галузі стандартизації, сертифікації та управління якістю сільськогосподарської продукції, здатних забезпечувати якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини для здоров'я населення, регулювати відносини між органами виконавчої влади, виробниками, продавцями (постачальниками) і споживачами під час розробки, виробництва, ввезення на митну територію України, закупівлі, постачання, зберігання, транспортування, реалізації, використання, споживання та утилізації харчових продуктів і продовольчої сировини.
Кількісний склад кафедри
науково-педагогічних працівників (НПП): 9 осіб
100% НПП мають науковий ступінь, з них:
22,2% — доктори наук, професори
77,8% — доктори філософії (Ph.D.), кандидати наук