НАУКОВИЙ ГУРТОК «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»
НАУКОВИЙ КЕРІВНИК ГУРТКА
НАУМЕНКО Тетяна,
доктор філософії (PhD),
доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції
Для ознайомлення із роботою наукового гуртка
«Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і
безпечністю продукції та виробництва АПК»
за 2024 - 2025 навчальний рік перегляньте презентацію:
Науковий студентський гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК» було створено у 2003 році на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.
Мета наукового студентського гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК» – підготовка висококваліфікованих фахівців за спеціальністю 175 «Інформаційно-вимірювальні технології», освітня програма «Якість, стандартизація та сертифікація» та 181 «Харчові технології» щодо володіння знаннями, які допоможуть вирішити питання щодо гармонізації національних стандартів до рівня міжнародних на продовольство та технології його одержання і переробки; вдосконалення вимог національних стандартів з систем управління, які б забезпечували раціональне використання ресурсів та задовольняли високі вимоги щодо якості продукції на виробництвах аграрної галузі; популяризації серед виробників і фахівців наукових і практичних засад менеджменту якості як основи системного і ефективного розвитку галузі; удосконалення порядку проведення процедури відповідності третьою стороною з метою надання споживачам правдивої оцінки об’єкта дослідження.
Засідання гуртка відбуваються згідно річного плану роботи. Учасниками гуртка є студенти денної і заочної форми навчання спеціальності 175 «Інформаційно-вимірювальні технології», освітня програма «Якість, стандартизація та сертифікація», 181 «Харчові технології»
План-графік роботи наукового гуртка на 2024-2025 рр.
Залежно від безпекової ситуації заняття може відбутися у режимі онлайн на платформі https://meet.google.com
У роботі наукового гуртка щорічно беруть участь близько 76 студентів, які навчаються на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції ОС «Магістр», які активно долучаються до роботи наукових конференцій, готуючи тези-доповіді щодо результатів досліджень, займаються написанням фахових статей, активно відвідують виставки, вебінари, підвищення кваліфікації, конкурси і олімпіади по обраній спеціальності.
ПУБЛІКАЦІЯ ТЕЗ:
ХІІІ Міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» , яка відбулася 10-11 квітня 2025 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України.
ІV Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі: сучасні вектори розвитку і перспективи», яка відбулася 15 жовтня 2024 року.
Проходження курсів підвищення кваліфікації
на https://prometheus.org.ua, https://vumonline.ua
1. Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства;
2. Впровадження в харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР;
3. Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач.
4. Академічна доброчесність в університеті.
Гуртківці мають змогу проходити міжнародне стажування в Німеччині на одному із найкращих підприємств Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG − це дочірне підприємство компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Grouр, яка являє собою одну з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Основні потужності займаються виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF. Проходячи практику на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG гуртківці мають змогу працювати на всіх операціях, починаючи із прийому сировини закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.
Випускники, які є членами гуртка, обіймають керівні посади у відділах якості переробних підприємств, фармацевтичних виробництв, торгівельних мереж, Держпродспоживслужбі України, Національному органі стандартизації, Міжнародній фінансовій корпорації тощо.