Профорієнтаційна зустріч з учнями спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №85 міста Києва

16 жовтня 2023, 14:42
    12  жовтня відзначається Всесвітній день економіста та День економіста в Україні. У цю дату зазвичай проводять лекції та семінари з економіки, майстер-класи, дні відкритих дверей в економічних навчальних закладах. Саме в цей святковий день доцентка кафедри обліку та оподаткування Національного університету біоресурсів і природокористування України Світлана Дерев’янко завітала до спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва, щоб познайомити учнів 10-11-х класів зі славною історією університету та запросити продовжити навчання в ньому, зокрема на економічному факультеті за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»).
      Вибір професії є одним з головних кроків у житті кожної молодої людини. Від правильного розв’язання питання «Ким бути?» – багато в чому залежить вся подальша доля людини. Вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. Проведення профорієнтаційних заходів для школярів допомагають майбутнім студентам зорієнтуватися у їхньому виборі професії, знайти необхідну інформацію щодо професії, розкрити переваги майбутнього фаху.
Проблема вибору професії завжди була актуальною. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності за статистикою близько 40% школярів обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Особливо значущою є проблема набуття майбутніми абітурієнтами адекватних знань про заклади вищої освіти, певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею. Крім того, обраний фах має приносити моральне задоволення, достойну заробітну плату, користь людям та державі.

     Випускникам школи була надана вичерпна інформація щодо навчання на підготовчих курсах та участі в олімпіаді у НУБіП України. Наголошено, що учасники олімпіади за результатами тестування отримають іменний Сертифікат учасника олімпіади НУБіП України. Також участь у олімпіаді буде врахована при розгляді мотиваційного листа при вступі. Щодо підготовчих курсів, то їх проходження також закінчується отриманням Сертифіката та дає до результатів ЗНО/НМТ 10 додаткових балів при вступі на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності. На курсах є можливість отримати підготовку з таких навчальних дисциплін: українська мова / українська мова і література; математика; історія України; біологія; хімія; фізика; географія; англійська мова.
      Форми навчання на курсах:
      - денна і онлайн: вихідного дня (по суботах з 9.30 до 17.30); вечірня (будні дні з 16.30 до 19.00).
      - заочно-дистанційна.
      Запис на курси триває. Початок занять 23 жовтня 2023р.
    Світлана Іванівна зазначила основні переваги навчання в НУБіП України, зупинилась на ключових моментах наукового та освітнього середовища в університеті, матеріально-технічної бази, акцентувала увагу на важливості професії бухгалтера і аудитора, які в нинішніх умовах набувають всебільшої актуальності й вагомого значення. Також було акцентовано увагу майбутніх студентів на міжнародній діяльності та можливостях проходження стажування у різних європейських країнах.
    Здобувачі освіти в НУБіП України мають можливість навчатися за індивідуальним графіком та працювати. В університеті є військова кафедра, тому як у хлопців, так і дівчат є можливість отримати військове звання молодшого лейтенанта. У закладі освіти створені всі умови для занять творчістю та спортом, є власна база відпочинку на березі Чорного моря.
     Сподіваємось, що зустріч буде мати продовження і учні матимуть можливість завітати на День відкритих дверей нашого Університету.
   Загалом зустріч із учнями була насиченою і пройшла у досить теплій обстановці. На завершення кожен з учнів мав можливість поставити запитання та отримати вичерпні відповіді, а також на згадку про зустріч отримав рекламні матеріали про університет.

      Родзинкою зустрічі стала вікторина на знання бухгалтерської та аудиторської термінології, за результатами якої учні отримали солодощі.
   Щиро дякуємо заступнику директора Вікторії Олександрівні Дубовицькій, координатору шкільного проєкту «ПАШ ЮНЕСКО» за надану можливість поспілкуватися із учнями школи.
     Сподіваємося, що учні спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва поповнять ряди студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.   
До зустрічі на Дні відкритих дверей!
 
Катерина ШЕВЧУК,
доцентка кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook