Спортсмени НУБіП України долучились до святкування Дня фізичної культури і спорту

12 вересня 2023 року
  День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно це свято засновано в 1994 році Указом президента від 29 червня 1994 року № 340/94.
  Мета свята – підтримка ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та популяризація здорового способу життя.
  Цього року святкування Дня фізичної культури і спорту припало на 9 вересня. У цей день по всіх містах України пройшли традиційні спортивно-масові заходи. Так у Києві на Контрактовій площі відбувся великий захід під гаслом "Здорова нація – міцна країна", присвячений популяризації фізичної культури серед населення. Подія відбулася за організації Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, спортивних федерацій України та Центру громадського здоров’я.
  Серед безлічі активних спортивних локацій гості свята мали можливість проконсультуватись з експертами ЦГЗ щодо здорового харчування, рухової активності, профілактики інсульту, дізнатись про дієві методи відмови від куріння та перевірити основні показники здоров’я, які впливають на ризик виникнення серцево-судинних захворювань. 
  За словами директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Андрія Ребрини, фізична активність важлива також для підтримки психічного здоров’я та міцності морального духу населення, і саме регулярна міжгалузева співпраця – запорука успіху у цьому напрямку. "Умови війни підкреслюють важливість фізичної культури і спорту для збереження здоров'я та морального духу нації. Тому сьогодні, більше ніж будь-коли, потрібно популяризувати фізичну культуру і спорт, а співпраця всіх громадських організацій та державних структур є ключем до успіху в цій справі. Ми маємо на меті розвивати людський потенціал та пропагувати здоровий спосіб життя серед усіх верств населення, щоб забезпечити майбутнє нашої країни", – додав Андрій Ребрина
  У заході брали участь спортсмени, тренери спортивних федерацій, чемпіони та призери Олімпійських та Всесвітніх ігор, почесні гості, експерти у сфері громадського здоров’я та лікарі.
  У рамках заходу були активні локації від федерацій неолімпійських та національних видів спорту, активні локації від федерацій олімпійських видів спорту, майстер-класи від провідних спортсменів, локація "Активні парки – локації здорової України" та "Містечко здоров’я" Центру громадського здоров’я України. 
  Спортсмени нашого університету також долучилися до цього грандіозного заходу. Збірна НУБіП України з гирьового спорту у складі: Андрій Авраменко, Анатолій Кривець, Володимир Кульківський (гуманітарно-педагогічний ф-т), Ілля Фурса (ф-т захисту рослин біотехнологій та екології), Єгор Федоровський (агробіологічний ф-т)продемонстрували свою майстерність у підніманні гирь. Всі охочі мали можливість спробувати себе на помості і отримати консультацію досвідчених тренерів.
 
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook