Ректорат: якість освітнього процесу, вибори керівників студентських рад в гуртожитках та додатковий набір до бакалаврату

11 вересня 2023 року

 

    11 вересня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Він наголосив на загрозах фінансово-економічного характеру для системи освіти України. Разом з тим, з початком наступного року планується певне підвищення мінімальної заробітної плати та тарифних окладів. Минулого тижня на засіданні Спілки ректорів України дискутувалася ініціатива міністерства освіти і науки щодо зменшення педагогічного навантаження. Занепокоєння викликає відсутність фінансового підґрунтя для розширення штату викладачів, що неминуче призведе до зниження якості освітнього процесу. Також відбувся семінар Державної служби якості вищої освіти за участю керівників коледжів, де несприйняття викликала ініціатива зупинити підготовку кадрів у відокремлених підрозділах університетів.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на фінальному поєдинку з футболу серед першокурсників, який відбудеться 12 вересня о 16 годині на університетському стадіоні. На контролі стан оплати за навчання в аспірантурі.

 

  Учений секретар Оксана Барановська презентувала проєект порядку денного засідання вченої ради.
  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський закцентував на результатах додаткового набору до бакалаврату – ще 358 осіб рекомендуються до зарахування.

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про контроль за якістю освітнього процесу, плани проведення навчально-методичних семінарів, реалізацію грантових угод з Національним фондом досліджень України та Технічним Університетом Данії, стан використання коштів на виконання досліджень та підготовку наукових видань. В НДГ йде підготовка до збирання соняшнику.

  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про організацію семінару «Школа педагогічної майстерності», який пройде 13 вересня. Також в цей день пройде ярмарок вакансій для студентів факультету ветеринарної медицини та ННІ лісового та садово-паркового господарства.
  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький повідомив про зустріч керівництва органу студентського самоврядування з активом першого курсу, де розповіли про можливості і переваги від участі в громадському житті університету. Також триває виборчий процес голів студентських рад в гуртожитках – сьогодні останній день дебатів кандидатів, а вже 13 вересня відбудеться голосування.

  Начальник відділу координації роботи відокремлених підрозділів та дистанційного навчання Олександр Санченко доповів про відзначення 125-річчя Заліщицького фахового коледжу, перебіг освітнього процесу в коледжах та інститутах університету.
  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко проінформував про завершення 13 вересня терміну подачі документів претендентів на посаду директора Рівненського фахового коледжу, заплановану на 12 вересня зустріч з науково-педагогічними працівниками, які зараховані до університету вперше.

  Голова профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Мельник повідомив про допомогу в проведенні спортивних змагань серед першокурсників.
  Голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко закцентував на підготовці списків працівників, які потребують підтримки.

  Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про унормування наказів на поселення, упорядкування території та участі в акції з прибирання Голосіївського парку, ретельну підготовку до опалювального сезону із залученням інженерних служб університету.
  Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергій Михнюк проінформував про завершення циклу спортивних і пізнавальних заходів для першокурсників. 14 вересня планується провести нараду-семінар з новопризначеними вихователями в гуртожитках.

  Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про зустріч з бажаючими скористатися перевагами університету та взяти участь в міжнародних обмінах і практиках. Триває набір іноземних студентів на підготовче відділення.
  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про перебіг аварійних ремонтних робіт. Активно проводиться робота з підготовки до опалювального сезону, тестування теплопунктів, випробування та прочищення мереж, запірної арматури.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Вадиму Кондратюку – внести пропозиції змін до графіку освітнього навчання з тим, аби залучити максимальну кількість студентів до очного навчання, активізувати процес оформлення земель, спланувати нараду з акредитації освітніх програм, організувати продаж сільськогосподарської продукції для співробітників і студентів. Валерію Іщенку – завершити аварійні ремонти покрівель, внести пропозиції з сортування сміття, підтримувати належний стан укриттів. Ростиславу Тарасенку та Олексію Мельнику – долучитися до контролю якості харчування в університетських їдальнях та буфетах. Сергію Грищенку – запровадити погодження внутрішніх сумісників керівниками підрозділів, де вони проводять навчальні заняття.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook