Навчальна практика в унікальному саду нетрадиційних культур

8 квітня 2023 року

Весни такої не було й не буде,
Як та була, що за вікном цвіла.
Леся Українка

   Вже так хочеться квітучої мирної весни. Це заповітне бажання кожного українця. Пройтися квітучими садами, послухати як мирно «хрущі над вишнями гудуть». А Ви бачили якими гарними можуть бути українські сади?!

   Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка має унікальний сад, на базі якого створена НВВЛ "Генетичних ресурсів, інтродукції та селекції нетрадиційних плодових та декоративних культур». Тут зібрана дивовижна колекція нетрадиційних плодових та декоративних культур, які налічують понад ніж одна тисяча зразків 283 видів та міжвидових гібридів, що займають площу 5,5 га. Кожен бажаючий має можливість відвідати це дивовижне місце.
  Піклуються про сад співробітники кафедри під керівництвом професора Володимира Меженського. Також тут постійно проводяться навчальні заняття, де студенти, молоді садівники, мають можливість відпрацювати свої професійні навички.
   Традиційно щороку в саду проводяться обрізування дерев та підтримання санітарного стану деревно-кущових насаджень. Згідно навчального плану підготовки ОС «Бакалавр» спеціальностей 201 "Агрономія" та 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство" в якості навчальної практики з Плодівництва до цього дійства залучаються студенти 3-го курсу агробіологічного факультету.

   Результати весняних робіт в 2023 році вражаючі. Студенти, сповнені віри в перемогу, доклали максимум зусиль, щоб цієї весни сад заквітував як ніколи, а вже влітку порадував всіх переможними плодами. Будь-які дії фахівця повинні мати певну мету, бути аргументованими та принести очікувані результати. Тому допомагали молодим садівникам у виконанні своїх завдань керівники навчальної практики: завідувач кафедри Борис Мазур, професор кафедри Володимир Меженський, доцент кафедри Юрій Андрусик, асистенти кафедри Вячеслав Оніщенко та Олександр Гаврилюк.

   Молоді садівники – патріоти – попри дощі і негоду, охоче підтримували оптимістичний дух українськими піснями (nubip.edu.ua/node/122557). Після закінчення робіт в саду дівчата, звісно ж, не змогли відмовитися від фотосесії поміж грон калини (nubip.edu.ua/node/122817).

   Що ж, навчальна практика з обрізки плодових культур пройшла успішно. Студенти отримали змогу перенести свої теоретичні знання в практичні навички. А ми з вами невдовзі зможемо скоштувати плоди їх роботи відвідуючи ВП «Агрономічна дослідна станція».
   Проте, найціннішим напевно здобутком цієї практики були позитивні емоції, які так важливі в сьогоденні. Це можливість разом створювати щось нове і прекрасне.
   Отже висновок: студенти 3-го курсу агробіологічного факультету успішно пройшли навчальну практику з Плодівництва. Керівниками практики було почесно доручено кожному надалі турбуватися про квітучу Україну.

Олександр Гаврилюк,
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook