Розмовою про донорство кафедра ТІДП завершила осінню сесію онлайн-вебінарів 2022 року просвітницького проєкту «Школа знавців права» для школярів

5 грудня 2022, 22:25

03 грудня 2022 року в рамках просвітницького проєкту кафедри ТІДП «Школа знавців права» адвокатеса Світлана Авраменко провела онлайн-вебінар: «Поговоримо про донорство». Були розглянуті види донорства, які існують в Україні, зокрема: донорство крові, донорство органів, донорство стовбурових клітин, донорство репродуктивних матеріалів. Також було з акцентовано увагу на стрімкому розвитку даного інституту в нашій державі та переваги його впровадження саме в країні.

 

 

Учасникам/цям розповіли, навіщо потрібна донорська кров, у яких випадках її використовують, хто може бути донором та які переваги існують у донорів крові.

 

 

Майбутнім абітурієнтам наведено статистичні дані необхідності розвитку посмертного донорства, адже щороку в нашій країні 5 тисяч чоловік потребують пересадки органів. А щоденно помирає – 9, так і не дочекавшись довгоочікуваного органу.

 

Зазначено, що в Україні існує родинне та посмертне донорство. Перелічені органи, які можуть бути пересаджені за допомогою родинного донорства.

 

Донесено, що трансплантація органів в Україні для українців є безкоштовною. А ще декілька років тому, наші громадяни були змушені виїжджати закордон та самостійно оплачувати такого роду операції.

 

Також наголошено, що донором може бути людина, якщо ця процедура не зашкодить її здоров’ю, тому не варто боятися за себе у разі прийняття рішення бути донором.

 

Учасникам лише залишилося заповнити анкету зворотного звязку для того, щоб сформувати тематику весняних зустрічей, та отримати електронний сертифікат.

 

Кафедра теорії  та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook