«Ми все ж наважимося мислити стратегічно…»: життєдіяльність кампуса в умовах війни

12 листопада 2022 року

У студмістечку університету продовжуються ініційовані проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою зустрічі, основною метою яких є координація роботи та комунікація надважливих для університету структур, складання алгоритмів дій у разі критичних ситуацій
10 листопада у гуртожитку № 5 зібралися фахівці студмістечка, навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, а також завідувачі, голови студентських рад та вихователі гуртожитків № 5, 6 і 7.

 

Обговоривши з присутніми нагальні стратегічні й безпекові питання, кількість студентів і співробітників, що проживають у гуртожитках, Сергій Миколайович звернув увагу також на беззаперечну необхідність виховного ракурсу й компетентнісного підходу в суб’єкт-суб’єктній взаємодії, як студентства, так і активу вихователів. Адже складні умови сьогодення мають лише мотивувати студентів до нових звершень, активної громадянської позиції та невпинного особистісного зростання.

Директор ННЦ ВР і СР Сергій Михнюк закцентував на важливості практичного впровадження програми «Фахівець, Громадянин, Патріот», заохоченні молоді до здорового способу життя.

 

Директор студентського містечка Сергій Стецюк нагадав усім присутнім про надважливість енергоощадження й дотримання правил протипожежної безпеки, світломаскування та комендантської години.

 

Обізнана, компетентна людина за будь-яких, у тому числі й найнесподіваніших, життєвих обставин спроможна діяти впевнено, позаяк здатна здійснювати неупереджений, аргументований, об’єктивний аналіз та вибір як шляху, так і способів, підходів вирішення поставлених завдань, - на чому наголосили організатори зустрічі.
У класичній книзі конфуціанства «Лі цзі» наголошується, що «шляхетний чоловік завдяки учінню, накопичуючи знання, удосконалюється, а відпочиваючи, набуває їх у розвагах. І коли він зміцниться в учінні, а наставник стане йому рідним, коли він буде отримувати насолоду в товаристві своїх друзів і вірити в свою правду, він не зрадить їх, навіть втрачаючи зв’язок безпосередньо». Тому запорука успішної діяльності студмістечка – у дружній і злагодженій комунікації, в атмосфері полілогу й поваги, зобов’язальності й відповідальності кожного, чому й сприяють подібні зустрічі.

Слава Україні!
Слава НУБіП України!
Слава Збройним Силам України!


Олександра Соколова,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook