Praemonitus, praemunitus (хто попереджений, той озброєний): під таким гаслом студенти спеціальності «Соціальна робота» набувають практичних навичок домедичної допомоги і самодопомоги

17 серпня 2022 року
   В умовах війни кожна людина, незалежно військова чи цивільна, має знати основні правила поводження під час надзвичайної ситуації. Саме тому декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька запросила для проведення тренінгу із студентами спеціальності «Соціальної робота» бойового медика батальйону спеціального призначення, сертифікованого парамедика навчально-тренувального центру домедичної підготовки Національної гвардії України Ігора Канчалаба.
 
   Під час заняття студенти: ознайомилися із цивільним та військовим протоколом надання медичної допомоги; засвоїли алгоритм дій при масивній крововтраті, опіках, переломах, наявності сторонніх предметів в дихальних шляхах, ушкодженнях органів черевної порожнини, ока; навчилися накладати турнікет. У процесі тренінгового заняття студенти засвоїли два важливі правила: 1) не наражайте себе на небезпеку; 2) в екстремальній ситуації необхідно вміти надати першу допомогу собі. Ці правила є надзвичайно актуальними для майбутніх соціальних працівників, оскільки вони в майбутньому будуть працювати із людьми, які потребують допомоги, підтримки і супроводу. Таку допомогу зможе надати тільки та людина, яка сама є фізично, психологічно, духовно здоровою.
   Пропонуємо кілька відгуків студентів про проведене заняття:
   «Дуже цінне те, що пан Ігор поділився з нами власним досвідом, він розповів як все відбувається насправді, в стресових ситуаціях. Вважаю, що кожна людина повинна володіти такими знаннями, навіть не враховуючи воєнного стану, бо часто саме такі знання можуть рятувати життя – нашу найбільшу цінність» (Оксана).
    «Багато позитивних вражень. Дуже вдячна медику 23 бригади за неоцінені знання» (Анастасія)
   «У такий складний час для нашої країни, знання, які ми отримали сьогодні від бойового медика надзвичайно потрібні. Хочеться висловити величезну вдячність герою за проведений захід та за те, що захищає нас, нашу країну від загарбників. Слава Україні! Героям Слава» (Ігор).
 
   Навчання студентів в очному форматі дає можливість озброювати нашу молодь професійно і життєво важливими навичками. Тож використовуємо цей час із користю.
 
Ірина Сопівник,

завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook