Вчена рада факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК підбила підсумки діяльності науково-педагогічного колективу, та схвалила план роботи на 2022/2023 н.р.

13 серпня 2022 року

    12 серпня 2022 року під головуванням декана Лариси Баль-Прилипко відбулося перше у новому навчальному році розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПКПорядок денний стосувався поточних нагальних питань життя факультету та перспектив розвитку на новий навчальний рік.

     Делегатом від ректорату на засідання завітав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, Голова ради роботодавців Радіон Рибчинський, директор Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Валентина Корнієнко та директор ТОВ "Лайтджин" Інна Близнюк.

    Проректор також мав нагоду подивитись матеріально-технічну базу факультету, зокрема відвідав навчально-науково-виробничу лабораторію Нутриціології та геноміки людини, яка створена для підготовки здобувачів ОС "Бакалавр" спеціальності 229 "Громадське здоров'я". 

 

 

    У ході доповіді декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, розвиток матеріально-технічної бази та завдання на 2022/2023 навчальний рік. Доповідач зосередила увагу присутніх на підсумках подання заяв від вступників ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС Магістр за спеціальностями 181 «Харчові технології» і 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка».

      За 2022 рік викладачами факультету була проведена значна видавнича діяльність наукового та навчально-методичного характеру: у доробку науково-педагогічних працівників факультету участь у 4 колективних монографіях, 5 підручниках, 1 навчально-методичному посібнику, 10 методичних рекомендаціях та вказівках та 12 патентах. Викладачами видано 29 статтей у фахових наукових виданнях, 25 статей у журналах, що зареєстровані у провідних міжнародних наукометричних базах (Scopus, Web of Science), 177 публікацій в інших наукових виданнях (у тому числі, нефахові журнали та збірники праць, тези конференцій).

     У своїй доповіді декан також відмітила, що на факультеті активно впроваджується і реалізується Концепція підготовки студентів ОС «Бакалавр» – проведення лабораторно-практичних занять в умовах харчових виробництв; ОС «Магістр» – проведення лекцій, науково-дослідних робіт з виконання магістерських досліджень, майстер класів; підготовка магістерських робіт під  замовлення компаній, підприємств, в тому числі компанія «Миронівський хлібопродукт», компанія “ІНТЕРСТАБ”, «Альмо-Веко Фуд», компанія “LICHTGENE”, компанія “Diagen” Асоціація українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК, компанія виробництва культивованих грибів “Дінбо”, компанія «Метімекс-Україна», «Пирятинський  делікатес», «Глобинський м’ясокомбінат» та ін. Саме з метою подальшого працевлаштування магістрів факультету, на Вчену раду завітали представники ТОВ "Лайтджин".

 

     В обговоренні проекту рішення вченої ради прийняли участь, в.о. завідувача кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції к.т.н., доцент Галина Толок, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н., доцент Володимир Василів та професор кафедри м`ясних, рибних та морепродуктів Любомир Хомічак. Представником від студенства виступав Данило Маліков. Всі одноголосно підтримали проект рішення вченої ради та висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті.

     Подальше обговорення згідно порядку денного стосувалося представлення плану роботи вченої ради факультету на 2022/2023 навчальний рік, який після обговорення було затверджено.

    Для студентів зробили акцент на тому, що освітні програми та навчальні плани ОС Бакалавр 181 "Харчові технології", 229 "Громадське здоров'я" та ОС Магістр 181 "Харчові технології", 152 "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка" затверджені та розміщені на сайті факультету. Прохання зосередити на цьому увагу.

     На завершення голова вченої ради Лариса Баль-Прилипко, подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію планів, поставлених перед факультетом !!!

Наталія Голембовська,

вчений секретар

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook