Наукове стажування як важлива складова удосконалення професійних компетентностей науково-педагогічних працівників

19 липня 2022 року

  Наукове стажування за кордоном для науково-педагогічних працівників – це можливість удосконалення їхтеоретичних знань та практичних навичок, покращення знання іноземної мови, налагодження ділових контактів, обмін корисною інформацією із зарубіжними колегами тощо.

Старший викладач кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського кандидат економічних наук Кристина Драмарецька проходить наукове стажування під керівництвом доктора хаб., професора Агати Малак-Равліковської на кафедрі економіки та організації підприємств Інституту економіки та фінансів Варшавського університету наук про життя. Протягом даного стажування Кристина Павлівна знайомиться з організацією освітнього процесу в університеті, вивчає особливості управління конкурентоспроможністю сільськогосподарських підприємств, а також можливості впровадження кращого польського досвіду в Україні.
26 квітня 2022 року Кристина Драмарецька взяла участь у роботі наукової конференції «Трансформація власності у сільському господарстві – 30 років досвіду та перспективи», організаторами якої були кафедра економіки та організації підприємств, Інститут економіки та фінансів Варшавського університету наук про життя та Інститут розвитку села та сільського господарства Польської академії наук. Метою конференції було узагальнити тридцятирічний досвід процесу трансформації власності в сільському господарстві та вказати на можливості і загрози для подальшого розвитку.
 
9-10 травня 2022 року Кристина Драмарецька взяла участь у роботі V Міжнародної наукової конференції з циклу «Економічні науки для агробізнесу та сільської місцевості», організованій Інститутом економіки та фінансів Варшавського університету наук про життя. Однією з головних тем конференції була «Європейська зелена угода: виклики для агробізнесу та сільської місцевості».

Кристина Драмарецька разом із доктором хаб., професором Агатою Малак-Равліковською та студентами Варшавського університету наук про життя відвідала сільськогосподарське підприємство неподалік Варшави, яке займається розведенням великої рогатої худоби та має молочно-м’ясну спеціалізацію. Директор господарства провів для студентів та викладачів екскурсію, під час якої детально розповів про особливості функціонування підприємства, ознайомив з його організаційно-економічним механізмом і технологічними процесами.
 
20-21 травня 2022 року Кристина Драмарецька відвідала Дні Варшавського університету наук про життя – свято академічної спільноти, організоване переважно для мешканців Варшави та сусідніх воєводств. Під час святкування на стендах було презентовано наукові досягнення співробітників і студентів. Програма наукового пікніка була насичена численними розвагами як для дітей, так і для дорослих.
 
9 червня 2022 року взяла участь у роботі ІІ наукової конференції «Економічні та соціальні наслідки пандемії COVID-19».
 
10 червня 2022 року на засіданні кафедри економіки та організації підприємств Варшавського університету наук про життя, на якому були присутні також завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Національного університету біоресурсів і природокористування України Тетяна Балановська, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Сумського національного аграрного університету Олена Славкова, професор кафедри маркетингу Полтавського державного аграрного університету Наталія Герасимчук, Кристина Драмарецька надала інформацію про наукове дослідження протягом її стажування.
 
Висловлюємо щиру вдячність керівництву Варшавського університету наук про життя за надану можливість проходження наукового стажування. 
 
Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook