Робоча група з питань готовності бомбосховищ та укриттів завершила свою роботу

10 червня 2022 року

Створення безпечних умов для студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників університету під час освітнього процесу є критичною вимогою сьогодення. Для перевірки готовності навчальних корпусів та  гуртожитків університету до безпечного перебування мешканців у новому навчальному році наказом ректора університету від 8 червня 2022 року № 371 було створено робочу групу, яка протягом двох днів проводила обстеження укриттів та бомбосховищ.

Під керівництвом директора ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадія Ржевського та у складі начальника відділу цивільного захисту Олександра Дерев’янка, головного інженера університету Олега Самсонюка, начальника навчального відділу Ярослава Рудика, заступника начальника навчального відділу з практичного навчання студентів Олега Бачинського та начальника відділу виховної роботи та студентських справ Сергія Михнюка робоча група провела огляд та виконала аналіз можливостей перебування учасників освітнього процесу у безпечних умовах у той час, коли на території міста Києва та Київської області може прозвучати сигнал повітряної тривоги.

Контроль за виконанням наказу ректора взяв на себе проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Він провів настановчий збір робочої групи, а також особисто відвідав об'єкти на території університету.

8 червня робочою групою було проведено обстеження навчальних корпусів університету, проаналізовані технічні характеристики приміщень з урахуванням можливості для одночасного перебування певної кількості осіб в укриттях. Згідно санітарних норм членами групи були запропоновані та розроблені заходи для покращення умов перебування, сформовано перелік обладнання, яке необхідно першочергово придбати.

9 червня до уваги робочої групи потрапили студентські гуртожитки. Слід відзначити, що у багатьох гуртожитках університету ще під час будівництва були передбачені так необхідні сьогодні приміщення, які обладнані згідно вимог засобами вентиляції, належними місцями для тривалого перебування осіб.

Студенти та співробітники університету можуть перебувати у безпечних умовах навіть тоді, коли тривога застала їх у читальному залі чи під час виховного заходу у гуртожитку. Для деяких гуртожитків членами робочої групи було розроблено план заходів щодо дооснащення та проведення ремонтних робіт, які слід виконати для повноцінного функціонування укриттів.

Після доопрацювання запропоновані робочою групою рекомендації будуть розглянуті на засіданні ректорату. Робота над підготовкою інструкційних матеріалів для студентів та співробітників триває, вони будуть розіслані усім учасникам освітнього процесу до початку нового навчального року.

Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook