ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА МУШТРУКА МИХАЙЛА З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ГАЛУЗІ»

13 квітня 2022 року
НУБіП України

   Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021-2022 навчального року к.т.н., доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Муштрук Михайло провів відкриту лекцію з дисципліни «Технологічне обладнання галузі» на тему»: «Обладнання для оглушення, знімання шкур та видалення щетини і пір’я» для студентів 3 курсу ОС бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології».  

   Перед початком лекції зі словами підтримки в нелегкий час до студентів, викладачів звернулася Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко, д.т.н., професорка, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України. Яка відмітила, належну присутність студентів на занятті та побажала в сім миру та Божого благословення і найшвидшої перемоги у боротьбі з країною-агресором та її ордою.

   Лекція відбулася в дистанційному форматіна платформі Cisco Webex. На лекції були присутні декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК д.т.н, професор Лариса Баль-Прилипко, заступник декана, к.с-г.н, доцент Наталя Слободянюк, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н., доцент Володимир Василів та викладачі кафедри - д.т.н, професор Ігор Паламарчук, доценти Віктор Сарана, Марія Жеплінська, Зінаїда Бурова та асистент Максим Гудзенко.

   На початку лекції викладач здійснив короткий екскурс в попередньо вивчений матеріал, залучаючи до інтерактивної роботи студентів. Також було підкреслено актуальність теми лекції та визначено попередній рівень знань студентів з питань, що вивчатимуться. Активізувавши роботу студентів, лектор перейшов до викладу плану та основного матеріалу лекції.

   Лекція була присвячена вивченню особливостей будови та принципів роботи вітчизняного та зарубіжного обладнання для оглушення, знімання шкур та видалення щетини і пір’я.
   Згідно плану лекції було розглянуто наступне: обладнання для механічного, електричного та хімічного оглушення, обладнання для знімання шкури методом розрізання підшкірного шару та методом розриву підшкірного шару і будова робочих органів для видалення щетини, волосся і пір’я.

   Лекція отримала позитивні відгуки, з якими по її закінченню виступила доктор технічних наук, професор Ігор Паламарчук, який відзначив виважену розповідь викладача з послідовним викладенням матеріалу та відзначила, що Михайло Муштрук відповідально підійшов до прочитання лекції з навчально-методичної та особливо наукової сторони, що неабияк зацікавило студентів. Адже невдовзі студентами потрібно готуватися до написання дипломних проектів і вже зараз вони думають про теми своїх бакалаврських робіт.

   В.о. завідувач кафедри, доцент. Володимир Василів, відзначив, що головним завданням дисципліни «Технологічне обладнання галузі» є набуття знань студентами щодо будови, принципів роботи та технологічних регулювань обладнання переробних виробництв, особливостей використання в умовах АПК та методики розрахунків його основних параметрів. На лекції Муштруком М.М., відповідно до плану, в повному обсязі викладено тематичний матеріал, рекомендовані літературні джерела для самостійної роботи студентів. Лектор впевнено володіє питаннями навчальної тематики, а наведена ним інформація є достатньою в науково-методичному плані та запросив учасників зустрічі на День відкритих дверей факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, який відбудеться 20 квітня 2022 року.

   За результатами прочитаної лекції викладачі та студенти провели анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. Із отриманих даних можна констатувати, що лекція була проведена на високому рівні, про що свідчать результати анкетування.

Максим Гудзенко
асистент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook