Робота освітньо-наукових програм «Заразна патологія тварин» і «Незаразна патологія тварин» триває: зустріч гарантів, наукових керівників та здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня

11 квітня 2022 року
     На факультеті ветеринарної медицини відбулась зустріч здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня освітньо-наукових програм «Незаразна патологія тварин» і «Заразна патологія тварин».

     Зустріч стала можливою з ініціативи декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвіліховського, а також гарантів освітньо-наукових програм. Метою зустрічі було обговорення результатів роботи аспірантів факультету ветеринарної медицини за друге півріччя навчального року, висвітлення викликів, що виникли у зв’язку з війною, яка триває в Україні вже другий місяць, а також напрацювання шляхів вирішення плинних питань і пошуку шляхів виконання завдань здобувачів третього освітньо-наукового рівня факультету у відповідності до індивідуальних планів.

     На початку зустрічі виступили гаранти освітньо-наукових програм, які підкреслили, що робота факультету ветеринарної медицини триває. Завдячуючи керівництву Університету є доступ до ресурсу Research4Life, тобто є можливість опрацювання літературних джерел з використанням всесвітніх баз даних і напрацювання методик подальших досліджень. Також є можливості для подачі грантових заявок і участі у грантових програмах.
     Під час зустрічі присутні керівники аспірантів, члени проєктних і робочих груп освітньо-наукових програм долучились до обговорення стану виконання індивідуальних планів аспірантів та перспектив їхнього подальшого виконання. У ході засідання виступили аспіранти, які представили свої напрацювання за друге півріччя, серед яких є публікації у цитованих виданнях міжнародних баз даних і матеріали конференцій, у тому числі зарубіжних. Є здобувачі, які вже готові до проходження перших етапів захисту дисертаційної роботи!

     У процесі обговорення виступили керівники аспірантів освітньо-наукових програм факультету, зокрема, професори Віталій Недосєков, Наталія Сорока, Михайло Прус, доцент Віктор Дорощук. Виступаючі відмітили що здобувачі продовжують працювати над поставленими перед ними завданнями. Саме тому особливо важливим є постійний зв’язок керівників з аспірантами, їхня взаємодія як у наукових пошуках, так і у плануванні подальших етапів виконання наукової роботи, зокрема і публікації отриманих вже результатів досліджень. Наприклад, у фаховому виданні факультету ветеринарної медицини «Український часопис ветеринарних наук» та інших.

  Отже, робота молодих науковців, аспірантів освітньо-наукових програм факультету ветеринарної медицини триває та вирізняється динамічністю і продуктивністю. Задачі окреслені, шляхи виконання запланованих робіт напрацьовано, перспективи також.
     Здобувачі висловили щиру вдячність за проведену зустріч, яка їх стимулює до більш активної подальшої роботи.

Слава Україні! Слава Збройним Силам України та усім Героям, які захищають Україну!

Марина Галат,
гарант ОНП «Заразна патологія тварин»,
Сергій Голопура,
гарант ОНП «Незаразна патологія тварин»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook