Інформаційна година «Психологічна допомога та підтримка під час війни»

29 березня 2022 року

 

01Довіряй собі. Ви багато пережили, і ви переживете все, що буде. 
Роберт Тью

День 34-ий… Такий відлік часу ведуть українці з 24 лютого. Саме з цієї дати Україна чинить збройний та інформаційний опір російським окупантам. У містах і селах країни лунають сирени та вибухи, люди ховаються в укриття, надходять повідомлення про втрати серед військових та цивільних.

Зіткнувшись зі стресом та напругою, організм вимагає адаптації. Нам необхідно навчитися вистояти за часів невідомості, страху та хаосу, працювати зі своїм психологічним станом, щоб залишатися сильними духом. Сьогодні одне з головних завдань на тлі війни зберегти своє ментальне здоров'я та допомогти близьким.

1

Як побороти тривожність під час війни і зберегти психічне здоров’я, як не піддаватися паніці і страху, як допомогти собі та іншим. Дані питання стали основою інформаційної години «Психологічна допомога та підтримка під час війни», яку 29 березня провела викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін Ірина КОСТІВ для здобувачів освіти (групи Ек-21М, О-21М, ФП-21М). Тематика спілкування охоплювала загальні симптоми погіршення емоційного здоров’я людей, причини появи депресивних синдромів, шляхи відновлення психічної рівноваги. Студенти мали змогу отримати практичні рекомендації для розпізнавання різних екстрених екстремальних психологічних ситуацій, а також інформацію про те, що конкретно потрібно робити в ситуаціях різної складності, та чого робити не варто. З відеоматеріалів здобувачі освіти дізнались правила поведінки, які, звичайно, не в змозі змінити політичну реальність, але можуть допомогти спокійно пережити воєнний час чи інші не менш стресові ситуації.

2345

Запам’ятайте:

Корабель не тоне на воді, він тоне, коли вода потрапляє всередину нього. Тому не так важливо, що ззовні, важливо – що ми впускаємо всередину. Опікуйтеся своїм психологічним здоров’ям.

Бережіть себе і близьких!

Ми переможемо! Все буде УКРАЇНА!

Ірина КОСТІВ,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook